villa dorpsstraat | bemmel

vrijstaande woning | bemmel | opdrachtgever: m&j | aannemer: spoeltman | foto’s william moore

In de bestaande dorpskern van Bemmel is deze moderne woning gerealiseerd waarbij veel aandacht is besteed aan een zorgvuldige inpassing in het straatbeeld.
Het perceel is smal aan de straatzijde en breed aan de achterzijde. Hier is op ingespeeld in het ontwerp door aan de rechterzijde getrapt de eenlaagse bebouwing te situeren.
Het hoofdgebouw is voorzien van een strak dakvlak waarin zonnepanelen verzonken in zijn aangebracht. Aan de linkerzijde van de woning.

Het heldere bakstenen volume is aan de voorzijde ingesneden en voorzien van een transparant éénlaags bouwdeel waarin de keuken is gesitueerd. De vensterbank is hier doorgezet in het “koffiemuurtje” waar je in de ochtendzon kunt genieten.
De genuanceerde grijze baksteen is bij de vertrekken waar meer privacy gewenst was voorzien van braziliaans metselwerk.

Het ingetogen kleurgebruik van het grijze metselwerk, het donkere dak en de antraciet kozijnen is gecombineerd met houten verticale gevelbekleding. Mede hierdoor wordt een warme en toegankelijke uitstraling bereikt.

De achterzijde van de woning wordt gekenmerkt door een grote veranda direct grenzend aan de woonkamer en hoofdslaapkamer. Deze prettige ruimte biedt een mooi uitzicht over de brede achtertuin en de omliggende weilanden.