woning schuyts bos in Arnhem opgeleverd

KG staalframebouw heeft na een soepel bouwproces de sculpturale villa in Arnhem opgeleverd. De woning staat in de wijk Schuyts bos met een prachtig uitzicht over park Lingezegen en golfbaan Landgoed Welderen.

Dit uitzicht wordt gevangen in een mooi kader; een mooi middel om naast zonwering te zorgen voor een intieme binnentuin.

Villa Louiseweg | Nijmegen

nieuwbouw villa | Nijmegen | opdrachtgever: particulier | aannemer: de visser bouw & onderhoud den bosch

Het sculpturale ontwerp voor deze villa in Nijmegen is met complimenten ontvangen door de commissie beeldkwaliteit.

De woning voegt zich met respect in de groen omgeving. Door insnedes in het volume te maken ter plaatse van bestaand groen ontstaat optimaal contact vanuit de woning met het omliggende bos. Vooral aan de achterzijde is de woning maximaal transparant om het zicht op het bos te optimaliseren

Het ingetogen materiaalgebruik van glas, hout en tegels met een natuurlijke nuance versterkt de subtiele inpassing in de natuur. Het respect voor de natuurlijke context zal natuurlijk ook in de uitwerking voortgezet waarbij energieneutraal wonen het uitgangspunt is.

villa schuyts bos | arnhem

vrijstaande woning | Arnhem | opdr: P + D | aannemer: KG staalframebouw

In het ontwerp is veel aandacht besteed aan natuur inclusieve maatregelen die subtiel zijn verwerkt. De woning in de wijk Schuyts bos heeft een prachtig uitzicht over park Lingezegen en golfbaan Landgoed Welderen.

Dit uitzicht wordt gevangen in een mooi kader; een mooi middel om naast zonwering te zorgen voor een intieme binnentuin.

Start bouw Villa Kwakkenberg

Binnenkort start aannemer De Visser Bouw en onderhoud uit Den Bosch in Nijmegen. De bestaande woning wordt deze maand gesloopt. Daarna zal met het grondwerk en de kelder gestart worden. De prognose is dat de villa in het najaar van 2024 wordt opgeleverd.

oplevering pelseland

Binnenkort wordt de woning aan Pelseland in Lent opgeleverd. Op afstand zijn de verschillende volumes goed herkenbaar door de heldere materiaalkeuzes. De details worden van dichtbij goed zichtbaar en pakken mooi uit. Mooi om te zien dat de uitgedachte plankverdeling ook overal mooi uitkomt!

villa boetzelaer | nijmegen noord

vrijstaande woning | Nijmegen | opdr: H + L

Transparantie speelt een cruciale rol in het ontwerp van deze eigentijdse lichte villa. De grote puien zorgen voor een optimale verbinding tussen binnen en buiten. Hierdoor ontstaat naast veel natuurlijk licht een groot gevoel van ruimtelijkheid en verbondenheid met de tuin.

De  open plattegrond zorgt voor vloeiende en functionele verbindingen tussen de leefruimtes. Bijzonder hierbij is vooral het open karakter van de “doorzonbadkamer”.
Deuren zijn zorgvuldig zonder kozijnstijlen gedetailleerd. Met glazen panelen sluiten deze aan op de puien waarmee het open transparante karakter wordt geoptimaliseerd.

In de “black box” zijn de installaties met de utilitaire en hobbyruimtes centraal ondergebracht. De zwarte betegeling en kleurstelling van dit element is consequent doorgezet in zowel het ex- als interieur.
Aan de voorzijde is deze “black box” voorzien van een fraai geprofileerde aluminium wand waarin de voordeur subtiel is verwerkt. Deze wand vormt de begrenzing van openbaar en privé.

De lichte helling van de dakrand zorgt ervoor dat de zonnepanelen niet zichtbaar zijn.

De wand doorsnijdt het witte hoofdvolume een meter terugliggend. De raamopeningen volgen dit snijvlak waardoor een rustig gevelbeeld ontstaat met fraaie zichtlijnen vanuit de keuken en de hobbyruimte.

Villa aan de plas | Lent

vrijstaande woning | Lent | opdrachtgever: O + J | aannemer: Spoeltman bouw

In dit ontwerp is het fenomenale uitzicht op de lentse plas optimaal benut. Op verschillende plaatsen rondom de woning zijn terrassen gesitueerd. Het uitzicht op de plas is vanuit alle woonfuncties groots door de grote glasvlakken en de transparante tuinkamer. Het dak van deze tuinkamer is doorgezet als ‘zwevende’ veranda met uitgesproken staalprofielen als dakrand.

Het witte voorgevel element geeft met de houten lamellen niet alleen een mooi ruimtelijk effect. Het is een mooi voorbeeld van de manier waarop in het hele ontwerp is gespeeld met de begrenzing tussen binnen en buiten.

Vergunning woning Arnhem verleend

Deze woning komt op een prachtige locatie in Arnhem. Het Schuyts Bos is het meest zuidelijke deel van Schuytgraaf. De kavel heeft een prachtig uitzicht over de omliggende natuur waar op gereageerd is in het ontwerp met een heel open en transparant gevel op de begane grond.