villa dorpsstraat | bemmel

vrijstaande woning | bemmel | opdrachtgever: m&j | aannemer: spoeltman | foto’s william moore

In de bestaande dorpskern van Bemmel is deze moderne woning gerealiseerd waarbij veel aandacht is besteed aan een zorgvuldige inpassing in het straatbeeld.
Het perceel is smal aan de straatzijde en breed aan de achterzijde. Hier is op ingespeeld in het ontwerp door aan de rechterzijde getrapt de eenlaagse bebouwing te situeren.
Het hoofdgebouw is voorzien van een strak dakvlak waarin zonnepanelen verzonken in zijn aangebracht. Aan de linkerzijde van de woning.

Het heldere bakstenen volume is aan de voorzijde ingesneden en voorzien van een transparant éénlaags bouwdeel waarin de keuken is gesitueerd. De vensterbank is hier doorgezet in het “koffiemuurtje” waar je in de ochtendzon kunt genieten.
De genuanceerde grijze baksteen is bij de vertrekken waar meer privacy gewenst was voorzien van braziliaans metselwerk.

Het ingetogen kleurgebruik van het grijze metselwerk, het donkere dak en de antraciet kozijnen is gecombineerd met houten verticale gevelbekleding. Mede hierdoor wordt een warme en toegankelijke uitstraling bereikt.

De achterzijde van de woning wordt gekenmerkt door een grote veranda direct grenzend aan de woonkamer en hoofdslaapkamer. Deze prettige ruimte biedt een mooi uitzicht over de brede achtertuin en de omliggende weilanden.

vrijstaande woning | lent

vrijstaande woning | … | opdrachtgever: l+j | aannemer: ntb

Een uitgesproken karakteristiek dakvlak kenmerkt het ontwerp van deze vrijstaande woning op een prachtige locatie.
De plek heeft een aantal specifieke kenmerken; de nabijheid van sportvelden hebben ertoe geleid dat de voorzijde relatief gesloten. Hierdoor wordt zowel het geluid als licht in de woning tot een minimum beperkt. Aan de westzijde is vrij uitzicht over het water, het zicht hierop wordt door grote raamopeningen gewaarborgd.  Aan de zuidwestzijde een terras gesitueerd dat een fraai geïntegreerde zonwering heeft doordat de belijning van het dynamische dakvlak hier wordt doorgezet als zonwering/veranda.

De belijning van het dakvlak zal in een heldere kleurstelling mooi contrasteren met de natuurlijke houten gevelbekleding.

Louiseweg: casco bijna klaar

De laatste hand wordt gelegd aan de dakvloer van de villa aan de Louiseweg in Nijmegen. Binnenkort wordt gestart met de afwerking van de buitengevel. Op de mock-up is goed te zien hoe de woning er uit gaat komen te zien. Een mooie combinatie van tegels en hout.

koudenhoek | lent

90 appartementen + 32 grondgebonden woningen |  lent | opdrachtgever: talis | aannemer: ntb

Koudenhoek is één van de laatste invullingen van Nijmegen-Noord. Bij de stedenbouwkundige opzet van het plan is ervoor gekozen een nieuw landschap de identiteit van de wijk te laten bepalen. Anders dan in meer traditioneel opgezette wijken is niet het stratenpatroon, maar juist de ruime groenstructuur de drager van het plan. Hierdoor is minder ruimte nodig voor verharding ten behoeve van auto ontsluiting en meer ruimte beschikbaar voor groen. In het gebied aanwezige kwalitatieve groene- en/of cultuurhistorische elementen worden zoveel mogelijk in het plan opgenomen. In alle zones hebben de woningen zicht op het landschap, in het landschap zijn er doorzichten naar de Oosterhoutse plas.

Voor 2 clusters is Loko architecten als architect betrokken bij de ontwikkeling van sociale woningbouw. Op het zuidwestelijke cluster zijn 90 appartementen gepland, op het cluster net noordelijk van de nieuwe sportvelden zullen 32 eengezinswoningen worden gerealiseerd.

De 90 appartementen worden verdeeld over 2 volumes van respectievelijk 4 en 6 bouwlagen. Ze zijn met elkaar verbonden door een éénlaags entreegebied. Dit is een wezenlijke verbinding; in het hoogste bouwblok is een ontmoetingsruimte gesitueerd. Door de onderlinge verbinding van de bouwblokken, gecombineerd met de corridorontsluiting is het voor alle bewoners mogelijk om deze ontmoetingsruimte comfortabel te bereiken.

De 32 grondgebonden woningen zijn verdeeld over 4 rijen die om een gezamenlijke binnentuin zijn gepositioneerd. Om het contact met de binnentuin te optimaliseren is gekozen om de buitenbergingen aan de koppen van de rijen te situeren. In de eerste schetsen is te zien dat deze bergingen een eenheid vormen met de plint van de woningen aan de buitenzijde.

Deze voorzijde zal per rij anders worden uitgevoerd. Er zal per rij een variatie komen met bijvoorbeeld een veranda aan de zuidelijke rij. Daarnaast zal met bredere stoepjes en hagen worden gewerkt. Bij alle voorzijdes staat ontmoeten centraal door de bankjes die mee worden ontworpen.

ver(nieuw)bouw woning | lent

Verbouw woning |  lent | opdrachtgever: e+t | aannemer: van de water

Een klassieke tuinderswoning in de oude kern van Lent ondergaat een ingrijpende metamorfose. Om meer ruimte te creëren wordt het hellende dak vervangen door een plat dak. Daarnaast wordt aan de achterzijde van de bestaande woning een aanbouw gemaakt en komt in de tuin een bijgebouw.

Het oorspronkelijke huis wordt aan de buitenzijde volledig voorzien van gevelisolatie met stucwerk waardoor een eigentijdse beeld ontstaat. Dit tweelaagse gestucte volume contrasteert subtiel met de eenlaagse aanbouw en het vrijstaande bijgebouw. Deze worden beiden in hout uitgevoerd.

Met de complimenten van de commissie beeldkwaliteit voor de zorgvuldige uitwerking van de details is het plan inmiddels goedgekeurd.

woning schuyts bos in Arnhem opgeleverd

KG staalframebouw heeft na een soepel bouwproces de sculpturale villa in Arnhem opgeleverd. De woning staat in de wijk Schuyts bos met een prachtig uitzicht over park Lingezegen en golfbaan Landgoed Welderen.

Dit uitzicht wordt gevangen in een mooi kader; een mooi middel om naast zonwering te zorgen voor een intieme binnentuin.

Villa Louiseweg | Nijmegen

nieuwbouw villa | Nijmegen | opdrachtgever: particulier | aannemer: de visser bouw & onderhoud den bosch

Het sculpturale ontwerp voor deze villa in Nijmegen is met complimenten ontvangen door de commissie beeldkwaliteit.

De woning voegt zich met respect in de groen omgeving. Door insnedes in het volume te maken ter plaatse van bestaand groen ontstaat optimaal contact vanuit de woning met het omliggende bos. Vooral aan de achterzijde is de woning maximaal transparant om het zicht op het bos te optimaliseren

Het ingetogen materiaalgebruik van glas, hout en tegels met een natuurlijke nuance versterkt de subtiele inpassing in de natuur. Het respect voor de natuurlijke context zal natuurlijk ook in de uitwerking voortgezet waarbij energieneutraal wonen het uitgangspunt is.

villa schuyts bos | arnhem

vrijstaande woning | Arnhem | opdr: P + D | aannemer: KG staalframebouw

In het ontwerp is veel aandacht besteed aan natuur inclusieve maatregelen die subtiel zijn verwerkt. De woning in de wijk Schuyts bos heeft een prachtig uitzicht over park Lingezegen en golfbaan Landgoed Welderen.

Dit uitzicht wordt gevangen in een mooi kader; een mooi middel om naast zonwering te zorgen voor een intieme binnentuin.

Start bouw Villa Kwakkenberg

Binnenkort start aannemer De Visser Bouw en onderhoud uit Den Bosch in Nijmegen. De bestaande woning wordt deze maand gesloopt. Daarna zal met het grondwerk en de kelder gestart worden. De prognose is dat de villa in het najaar van 2024 wordt opgeleverd.

oplevering pelseland

Binnenkort wordt de woning aan Pelseland in Lent opgeleverd. Op afstand zijn de verschillende volumes goed herkenbaar door de heldere materiaalkeuzes. De details worden van dichtbij goed zichtbaar en pakken mooi uit. Mooi om te zien dat de uitgedachte plankverdeling ook overal mooi uitkomt!