Start bouw Villa Kwakkenberg

Binnenkort start aannemer De Visser Bouw en onderhoud uit Den Bosch in Nijmegen. De bestaande woning wordt deze maand gesloopt. Daarna zal met het grondwerk en de kelder gestart worden. De prognose is dat de villa in het najaar van 2024 wordt opgeleverd.

oplevering pelseland

Binnenkort wordt de woning aan Pelseland in Lent opgeleverd. Op afstand zijn de verschillende volumes goed herkenbaar door de heldere materiaalkeuzes. De details worden van dichtbij goed zichtbaar en pakken mooi uit. Mooi om te zien dat de uitgedachte plankverdeling ook overal mooi uitkomt!

Benedenstad opgeleverd

Gisteren is de afronding gevierd van de onderhoudswerkzaamheden In de Benedenstad van Nijmegen. In totaal zijn 140 woningen en appartementen van Talis aangepakt. Bij dit project zijn werkzaamheden uitgevoerd aan zowel de buiten- als binnenkant van de woning. Het meest zichtbaar zijn de daken welke zijn geïsoleerd en voorzien van nieuwe dakbedekking.

Naast technische werkzaamheden is ook een kleurwijziging doorgevoerd. Er zijn verschillende kleurenschema’s bepaald waaruit de bewoners per bouwblok konden kiezen.

De Variabele heeft de werkzaamheden uitgevoerd.

villa boetzelaer | nijmegen noord

vrijstaande woning | Nijmegen | opdr: H + L

Transparantie speelt een cruciale rol in het ontwerp van deze eigentijdse lichte villa. De grote puien zorgen voor een optimale verbinding tussen binnen en buiten. Hierdoor ontstaat naast veel natuurlijk licht een groot gevoel van ruimtelijkheid en verbondenheid met de tuin.

De  open plattegrond zorgt voor vloeiende en functionele verbindingen tussen de leefruimtes. Bijzonder hierbij is vooral het open karakter van de “doorzonbadkamer”.
Deuren zijn zorgvuldig zonder kozijnstijlen gedetailleerd. Met glazen panelen sluiten deze aan op de puien waarmee het open transparante karakter wordt geoptimaliseerd.

In de “black box” zijn de installaties met de utilitaire en hobbyruimtes centraal ondergebracht. De zwarte betegeling en kleurstelling van dit element is consequent doorgezet in zowel het ex- als interieur.
Aan de voorzijde is deze “black box” voorzien van een fraai geprofileerde aluminium wand waarin de voordeur subtiel is verwerkt. Deze wand vormt de begrenzing van openbaar en privé.

De lichte helling van de dakrand zorgt ervoor dat de zonnepanelen niet zichtbaar zijn.

De wand doorsnijdt het witte hoofdvolume een meter terugliggend. De raamopeningen volgen dit snijvlak waardoor een rustig gevelbeeld ontstaat met fraaie zichtlijnen vanuit de keuken en de hobbyruimte.

Villa aan de plas | Lent

vrijstaande woning | Lent | opdrachtgever: O + J | aannemer: Spoeltman bouw

In dit ontwerp is het fenomenale uitzicht op de lentse plas optimaal benut. Op verschillende plaatsen rondom de woning zijn terrassen gesitueerd. Het uitzicht op de plas is vanuit alle woonfuncties groots door de grote glasvlakken en de transparante tuinkamer. Het dak van deze tuinkamer is doorgezet als ‘zwevende’ veranda met uitgesproken staalprofielen als dakrand.

Het witte voorgevel element geeft met de houten lamellen niet alleen een mooi ruimtelijk effect. Het is een mooi voorbeeld van de manier waarop in het hele ontwerp is gespeeld met de begrenzing tussen binnen en buiten.

Vergunning woning Arnhem verleend

Deze woning komt op een prachtige locatie in Arnhem. Het Schuyts Bos is het meest zuidelijke deel van Schuytgraaf. De kavel heeft een prachtig uitzicht over de omliggende natuur waar op gereageerd is in het ontwerp met een heel open en transparant gevel op de begane grond.

verduurzaming 134 woningen | Arnhem

Momenteel is in opdracht van Volkshuisvesting Arnhem Hendriks Onderhoud als bouwteampartner volop aan de slag. In de wijk Malburgen in Arnhem worden 134 woningen technisch verbeterd en verduurzaamd. Het ontwerp en vergunningentraject is door Loko architecten gecoördineerd.

De woningen liggen verdeeld in drie buurtjes over Malburgen. Alle woningen worden energetisch verduurzaamd en technisch verbeterd in een bewoonde staat. Dit heeft veel impact op de bewoners wat extra inzet vraagt van aannemer Hendriks uit Oss en hun mensen.

De woningen worden onder anderen opnieuw geschilderd, krijgen nieuwe voor- en achtergevels, vlizotrappen worden vervangen als dat nodig is, scheuren in de gevels worden hersteld en de bergingen worden opgeknapt. Daarnaast  worden de spouwmuren na-geïsoleerd, krijgen alle woningen HR++ glas, worden daken geïsoleerd en worden dakpannen vervangen. Ook de deuren en de kruipruimte worden geïsoleerd. Met de energiebesparende maatregelen kan de huurder besparen op de energierekening.

hoogste punt Den Bosch

In den Bosch is deze week gevierd dat het hoogste punt is bereikt van de nieuwbouw van de 76 sociale huurappartementen.

De nieuwe straatnaam de Oever (voorheen Rijnstraat 4) is door onthuld door de Carly Jansen (bestuurder Mooiland), Erik Ronnes (gedeputeerde provincie Noord-Brabant) en Pieter Paul Slikker, wethouder wonen van de gemeente Den Bosch .

De sprekers hadden veel aandacht en complimenten voor het duurzame karakter van de bebouwing en prijsklasse waarin deze betaalbare huurwoningen worden gerealiseerd.

Net als het naastgelegen inmiddels tot woongebouw getransformeerde kantoorgebouw is deze nieuwbouw door Alta-sv ontwikkeld in opdracht van Mooiland en worden gerealiseerd door Zegers Bouw BV.

Van eerste ontwerp tot laatste werktekening zijn de gebouwen uitgewerkt door loko architecten.