duurzaam denken

Duurzaam bouwen is Noodzaak.
Het is voor Loko architecten net zo vanzelfsprekend als waterdichtheid en een goede bruikbaarheid van een gebouw.
Het is onze verantwoordelijkheid bij de bouw zo min mogelijk schade aan het milieu toe te brengen”

Dit doen we door optimaal gebruik te maken van de locatie en haar bezonning en waar nodig voorzieningen op te nemen om het energieverbruik te minimaliseren.
Dit ‘duurzame denken’ betekend wat ons betreft niet dat deze voorzieningen heel nadrukkelijk zichtbaar zijn.Voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het project Beinum-west in Doesburg. Op deze 105 woningen zijn dakpannen gebruikt welke CO² uit de lucht filteren. Dit is echter onzichtbaar voor de gebruikers. In Beek is bij het project Steegseweg het ‘duurzaam denken’ al in 2011 erg ver doorgevoerd. Zonder dat het in de vormgeving heel nadrukkelijk zichtbaar is, zijn het de eerste sociale huurwoningen in Nederland die het certificaat ´PassiefBouwenKeur´ hebben gekregen.
Bovendien is het project de winnaar van de: passief bouwen award 2011.

Onze woning met kantoor aan smitjesland heeft een EPC waarde van 0,11(!). Hiermee wordt het hoogst haalbare energielabel A++++ behaald. Ook bij deze vrijstaande woning zijn de duurzaamheidsingrepen niet direct zichtbaar; een goed geïsoleerde schil, een warmtepomp, driedubbele beglazing en een dak vol zonnepanelen zorgen voor een energie neutrale woonsituatie.