duurzaam denken

Duurzaamheid is geen modegril. Het is een randvoorwaarde in de huidige en toekomstige bouwmaatschappij.
Het is voor ons net zo’n vanzelfsprekend onderdeel in het ontwerp als waterdichtheid, bruikbaarheid en voldoende sterkte. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid met onze ontwerpen zo min mogelijk schade aan het milieu toe te brengen.

Dit doen we door voorzieningen op te nemen en optimaal gebruik te maken van de locatie en haar bezonning. Dit ‘duurzame denken’ betekend wat ons betreft niet dat de duurzame ingrediënten heel nadrukkelijk zichtbaar zijn.

Voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het project Beinum-west in Doesburg. Op deze 105 woningen zijn dakpannen gebruikt welke CO² uit de lucht filteren. Dit is echter onzichtbaar voor de gebruikers.In Beek is bij het project Steegseweg het ‘duurzame denken’ erg ver doorgevoerd. Zonder dat het in de vormgeving heel nadrukkelijk zichtbaar is zijn het de eerste sociale huurwoningen in Nederland die het certificaat ´PassiefBouwenKeur´ hebben gekregen.
Bovendien is het project de winnaar van de: passief bouwen award 2011.

Onze woning met kantoor de smitse heeft een EPC waarde van 0,11(!). Hiermee wordt het hoogst haalbare energielabel A++++ behaald. Ook bij deze vrijstaande woning zijn de duurzaamheidsingrepen niet direct zichtbaar; een goed geïsoleerde schil, een warmtepomp, driedubbele beglazing en een dak vol zonnepanelen zorgen voor een energieneutrale woonsituatie.