park waaijenstein 1 nijmegen noord

vrijstaande woning | Nijmegen | opdr: H + L

Transparantie speelt een cruciale rol in het ontwerp van deze eigentijdse lichte villa. De grote puien zorgen voor een optimale verbinding tussen binnen en buiten. Hierdoor ontstaat naast veel natuurlijk licht een groot gevoel van ruimtelijkheid en verbondenheid met de tuin.

De  open plattegrond zorgt voor vloeiende en functionele verbindingen tussen de leefruimtes. Bijzonder hierbij is vooral het open karakter van de “doorzonbadkamer”.
Deuren zijn zorgvuldig zonder kozijnstijlen gedetailleerd. Met glazen panelen sluiten deze aan op de puien waarmee het open transparante karakter wordt geoptimaliseerd.

In de “black box” zijn de installaties met de utilitaire en hobbyruimtes centraal ondergebracht. De zwarte betegeling en kleurstelling van dit element is consequent doorgezet in zowel het ex- als interieur.
Aan de voorzijde is deze “black box” voorzien van een fraai geprofileerde aluminium wand waarin de voordeur subtiel is verwerkt. Deze wand vormt de begrenzing van openbaar en privé.

De lichte helling van de dakrand zorgt ervoor dat de zonnepanelen niet zichtbaar zijn.

De wand doorsnijdt het witte hoofdvolume een meter terugliggend. De raamopeningen volgen dit snijvlak waardoor een rustig gevelbeeld ontstaat met fraaie zichtlijnen vanuit de keuken en de hobbyruimte.