woning Vossenpels goedgekeurd

Vandaag is het ontwerp voor deze vrijstaande woning in Lent goedgekeurd door het ruimtelijk kwaliteitsteam. Het is de eerste woning in het Nijmeegse bestemmingsplan Vossenpels Noord waar uiteindelijk circa 650 woningen zullen worden gebouwd.

Alle woningen in het gebied zullen worden uitgevoerd met een kap en moeten aansluiten op het landelijke karakter dat in het beeldkwaliteitsplan is vastgesteld. De mansarde kap en het ingetogen natuurlijke materiaalgebruik van ons ontwerp sluit hier naadloos op aan.

2e fase Apeldoorn gestart

Voor de Takkenkamp groep is de tweede fase gestart van de verduurzaming van de locatie in Apeldoorn. Het kantoorgebouw is inmiddels klaar en naast de nieuwe entree is het pand volledig geïsoleerd en gereinigd (uiteraard in eigen beheer). Het ziet er weer als nieuw uit!

In de tweede fase wordt het eerste deel van de naastgelegen bedrijfshallen aangepakt. Naast de aanpassingen in de indeling worden de gedateerde en vervuilde gevels afgestemd op het naastgelegen kantoorpand waardoor één geheel ontstaat.

Aaron geopend!

Afgelopen zaterdag is woongebouw Aaron feestelijk geopend door de Nijmeegse burgermeester Bruls. Het gebouw huisvest 45 appartementen voor Talis, 36 woningen voor ZZG zorggroep en 10 wooneenheden voor Majstro. Na afloop was er een gezellige barbecue waarbij alle bewoners waren uitgenodigd met de mensen die het gebouw hebben gerealiseerd.

Ontmoeting is de kern van dit gebouw. Door de corridor ontsluiting is contact met de buren comfortabel. Om de onderlinge contacten nog verder te stimuleren is een fraaie centrale ontmoetingsruimte met tuin gemaakt.

Het gebouw is duurzaam, circulair, remontabel en natuurinclusief en gerealiseerd door Plegt-Vos.

Airofill Demofabriek opgeleverd

De gloednieuwe Airofill demo-fabriek in Zelhem staat! Er wordt druk getest voor de inbouw van de fabriek. De eerste silo’s zijn inmiddels gevuld met de in de fabriek geproduceerde Airofill Innovative Wall Insulation.

In combinatie met andere duurzame maatregelen levert Airofill Innovative Wall een significante bijdrage aan de klimaatdoelstellingen voor 2050; het beperken van de netto warmtevraag en reduceren van CO₂ uitstoot van onze bebouwde omgeving. Versie 1.0 heeft een gedeclareerde lambda waarde van 0.020 en een lambda rekenwaarde van 0,025. Volgens de ISSO Kwaliteitsverklaring komt bij een spouw van 6 cm de Rc-waarde uit op ± 2,43 m²K/W. 

wonen aan het water

Loko staat voor locatie… niet zo vreemd dat voor de 76 appartementen in Den Bosch dan ook de locatie als inspiratie is gebruikt voor het ontwerp van de balkons.

Er is gekozen voor een dichte balustrade vanwege de geluidsbelasting van de Rijnstraat en de wind op de hogere verdiepingen. Om optimaal van het uitzicht te genieten is voor glas gekozen.

De bovenzijde is volledig transparant en wordt ondoorzichtig bij de balkonvloer. Dit is gedaan door een print die voor deze locatie door Loko is ontworpen. Het is een patroon van een rietkraag die verwijst naar de relatie met het water.  

mockup glasplaat in fabriek

start bouw 76 appartementen De Oever

In Den Bosch is de week goed begonnen met de feestelijke start bouw van 76 sociale huurwoningen. Wethouder Roy Geers, Bart Kivits van Mooiland en ontwikkelaar Rob de Vriens hebben gezamenlijk de bekisting geplaatst voor de fundering op de plek gehesen.

Rond de zomervakantie kunnen we voor het eerst genieten van het uitzicht vanaf de elfde verdieping!

erf woerdsestraat

2 vrijstaande, 2  twee-onder-één-kapwoningen, 2 tiny houses | lent | opdrachtgever: r+r |

Aan de Woerdsestraat in Lent wordt het erf van de oude tuinderswoning opnieuw ingericht.

De bestaande woning is inmiddels gerenoveerd, de achterliggende schuur zal transformeren tot een dubbele woning met tuin aan de plas. Iets noordelijker komt op de rand van de plas een vrijstaande woning. Aan het centrale erf zal een lang bouwvolume ruimte bieden aan een berging en 2 tiny houses.

Welstand akkoord Villa | Nijmegen

Het sculpturale ontwerp voor deze villa in Nijmegen is met complimenten ontvangen door de commissie beeldkwaliteit.

De woning voegt zich met respect in de groen omgeving. Door insnedes in het volume te maken ter plaatse van bestaand groen ontstaat optimaal contact vanuit de woning met het omliggende bos. Vooral aan de achterzijde is de woning maximaal transparant om het zicht op het bos te optimaliseren

Het ingetogen materiaalgebruik van glas, hout en tegels met een natuurlijke nuance versterkt de subtiele inpassing in de natuur. Het respect voor de natuurlijke context zal natuurlijk ook in de uitwerking voortgezet waarbij energieneutraal wonen het uitgangspunt is.