Hoogste Punt Aaron

Het hoogste punt van het nu nog enige gebouw in Hof van Holland (Nijmegen-Noord) is bereikt. Plegt-Vos bouwt hier in opdracht van Talis woonzorggebouw Aaron met 91 appartementen. Dit gebouw is bedoeld voor vitale ouderen, ouderen met een zorg- en ondersteuningsvraag én jongvolwassenen met een beperking. Eind dit jaar is het duurzame gebouw klaar. Dan wonen vitale en minder vitale bewoners hier bij elkaar, vlak bij alle voorzieningen die in de tijd daarna in dit gebied er bij komen. Hof van Holland wordt een levendig gebied.

foto: william moore

Rijnstraat Den Bosch

Er wordt al een tijdje hard gewerkt aan de transformatie van Rijnstraat 10 in Den Bosch. Het kantoorgebouw wordt door Zegers Bouw verbouwd tot 36 sociale huurwoningen voor Mooiland. Op het moment zijn we druk bezig met de technische uitwerking van het ontwerp van de naastgelegen nieuwbouw. Hierin zullen 76 huurappartementen worden gerealiseerd. Ook dit pand zal door Zegers Bouw voor Mooiland worden gerealiseerd. De hele ontwikkeling is in handen van de Vries Ontwikkeling.

Op de nieuwe impressies zijn beide projecten mooi in één beeld gevangen.

Aaron groeit!

De 91 appartementen in Lent krijgen vorm op de nu nog kale vlakte van Hof van Holland. Nog 1 verdieping en het bouwpakket van Plegt Vos is op hoogte. Normaal is het altijd een leuk moment als de steiger wordt weggehaald en het gebouw voor het eerst zichtbaar is. In Lent worden de gevelelementen volledig voorzien van beglaasde kozijnen en metselwerk geplaatst.

technisch weer

Het stond al even ingepland, maar vandaag in het zonnetje de voortgang bekeken van 2 mooie projecten. Vanochtend in ’s Hertogenbosch de voortgang besproken van de transformatie van het kantoor aan Rijnstraat 4. Zegers bouw heeft inmiddels de eerste balkons van de nieuwe appartementen aangebracht.

Vanmiddag in Lent was Aaron aan de beurt. Hier heeft Plegt Vos de eerste prefab elementen geplaatst.

rijnstraat 4 | Den Bosch

76 appartementen | Den Bosch | opdrachtgever: de vries iov mooiland | aannemer: zegers bouw

Op een pracht locatie aan de Rijnstraat in Den Bosch worden deze 76 nieuwbouw appartementen gebouwd.
Inmiddels is het plan goedgekeurd door de welstandscommissie en wordt volop gewerkt aan de technische uitwerking.

De huurappartementen van Mooiland worden gebouwd naast het kantoorgebouw dat op dit moment wordt getransformeerd tot 36 huurwoningen.

woning bemmel akkoord welstand

vrijstaande woning | bemmel | opdrachtgever: m&j

Vandaag is het ontwerp voor deze vrijstaande woning goedgekeurd door de welstandscommissie.
De  locatie kenmerkt zich door de fijnschalige korrelbebouwing waarbij de historie van de dorpskern herkenbaar is door de verschillende bouwperiodes. Het ontwerp sluit goed aan op de wisselende kaprichtingen en lage goothoogtes. Er is gekozen voor een helder metselwerk volume met een lessenaarskap met de goot aan de straat. In het volume is aan de voorzijde een insnijding gemaakt waarin een transparante “tuinkeuken” is geschoven.

De achterzijde wordt gekenmerkt door de grote gevelopeningen die optimaal zicht bieden op de achterliggende weide.

verduurzaming bungalow

verbouwing bungalow | bemmel | opdrachtgever: db

De verduurzaming en transformatie van deze bungalow is enthousiast ontvangen door de welstandscommissie.
Op dit moment bestaat het bouwblok uit 2 woningen. De voorste woning met 2 lagen en een kap zal worden gesloopt. Hiervoor zal verderop het perceel een nieuwe vrijstaande woning komen. De laagbouw zal worden gerenoveerd en verduurzaamd.

De gedateerde gevels worden aan de buitenzijde geïsoleerd en krijgen door het witte stukwerk, de donkere kozijnen en de houten accenten een eigentijds karakter.

De entree is nu verstopt achter een metselwerk schijf welke zal worden gesloopt. Het slecht geïsoleerde bloemkozijn wordt vervangen door een erker. Het dak wordt aan beide doorgetrokken waardoor in de nieuwe situatie één uitnodigend element ontstaat.
De entree, erker en veranda worden hierdoor op een natuurlijke wijze met elkaar verbonden.