kantoor met bedrijfsruimte

Loko architecten is door een groothandel gevraagd om een studie uit te voeren voor een nieuw bedrijfspand.
Naast een uitermate effici├źnte indeling was de uitstraling een belangrijk criterium.

De drie hoofdfuncties zijn helder vormgegeven en zijn herkenbaar door hun eigen materialisatie.
De opslag is in gesloten bouwvolume vormgegeven waarvan de plint in beton is uitgevoerd en de bovenbouw in zwart stalen golfplaten.

Een deel van de opslagruimte is voor pickorders waarbij een minder grote hoogte en nabijheid van de kantoorruimte wenselijk is. Dit deel is aan de voorzijde gesitueerd en uitgevoerd zoals de betonnen plint van de opslaghal. De hoogte van deze betonnen gevel is rondom overal gelijk gehouden. Het kantoordeel ligt hier als een transparant met cortenstalen lamellen bovenop. Het kantoorvolume verbreed tot de maximale bebouwingsbreedte van de kavel waarbij op de entree op de begane grond is vrijgehouden van de logistieke bouwdelen waardoor een mooie entreepoort ontstaat.