melkerij lent | nijmegen

groot onderhoud en gevelrenovatie appartementen | Nijmegen | opdrachtgever: jacobs bo iov de gemeenschap | aannemer: jacobs bo

Vanaf Athlonestraat tot aan de Waldeck Pyrmontsingel stond vroeger de fabriek Melkerij Lent, de belangrijkste melkproducent van Nijmegen en omgeving, een begrip voor oud Nijmegenaren. De jonge generatie weet echter weinig van de historie van de plek aan de wedren. Om de naam niet volledig verloren te laten gaan zal ze op de beide hoeken van het pand een prominente plek krijgen op de vernieuwde gevel.

De zwarte asbesthoudende gevelpanelen zijn vervangen door houten geveldelen. Door te kiezen voor natuurlijke materialen in een subtielere kleurstelling ontstaat een betere aansluiting bij het tegenover gelegen park. De uitgesproken gele en rode kleuren zijn in het nieuwe kleurenschema gewijzigd in een ingetogen kleurstelling.

De transformatie van het pand is niet alleen van visuele aard. Er is ook het nodige geïnvesteerd in duurzaamheidsmaatregelen waarmee de woningen zijn opgewaardeerd naar energielabel B.