vrijstaande woning vossenpels noord

vrijstaande woning | Lent | opdrachtgever: particulier | aannemer: nog niet bekend

In het noordoostelijke deel van Lent wordt de komende jaren het plan Vossenpels Noord gerealiseerd met circa 650 woningen.

Als één van de eersten zal dit ontwerp worden gebouwd. Het landelijke karakter dat beoogd is in het beeldkwaliteitplan is vertaald in een mansarde kap en ingetogen natuurlijke materiaalgebruik.

complimenten van de welstandscommissie

Vanochtend is het ontwerp voor deze vrijstaande woning in Lent met complimenten ontvangen door de welstandscommissie van Nijmegen. We gaan enthousiast verder met de uitwerking van het plan dat door de commissie werd omschreven als een mooi en zorgvuldig ontwerp!

woning Vossenpels goedgekeurd

Vandaag is het ontwerp voor deze vrijstaande woning in Lent goedgekeurd door het ruimtelijk kwaliteitsteam. Het is de eerste woning in het Nijmeegse bestemmingsplan Vossenpels Noord waar uiteindelijk circa 650 woningen zullen worden gebouwd.

Alle woningen in het gebied zullen worden uitgevoerd met een kap en moeten aansluiten op het landelijke karakter dat in het beeldkwaliteitsplan is vastgesteld. De mansarde kap en het ingetogen natuurlijke materiaalgebruik van ons ontwerp sluit hier naadloos op aan.

91 appartementen Aaron opgeleverd

Het appartementencomplex Aaron is vanochtend door Plegt Vos opgeleverd aan Talis. In maart zullen de eerste bewoners hun intrek nemen. Dat zijn dan de eerste bewoners voor de nieuwbouwwijk Hof van Holland in Nijmegen Noord.

Het gebouw is bekroond met een fraaie belettering. Op de voorgevel zijn de lichtletters “AARON” op een mooie manier in het ontwerp opgenomen en op het dak staat de volledige naam Julian Aaron Cook, een mooi eerbetoon aan de Amerikaanse majoor die de Waalcrossing in 1944 heeft geleid.

AARON | Lent

nieuwbouw 91 appartementen | 36 appartementen ZZG zorggroep, 45 appartementen ‘Wonen met een plus’, 10 appartementen Majstro | Lent (Nijmegen) | opdrachtgever: Talis

In opdracht van de Nijmeegse corporatie Talis heeft Loko architecten het ontwerp gemaakt voor Vitaal wonen in het hart van de Waalsprong”. Samen met ZZG zorggroep wordt in het Hart van de Waalsprong een groot woonzorgcomplex ontwikkeld met 91 appartementen. Dit gebeurt volgens het Vitaal Wonen-concept van ZZG en Talis, waar ouderen met een lichte en zware zorgbehoefte bij elkaar wonen.

Het woonzorgcomplex komt pal naast het Hart van de Waalsprong: het toekomstige winkelcentrum van de nieuwe Nijmeegse wijk Hof van Holland.

Vitaal Wonen is een mix van beschermd wonen (voor ouderen met een zware zorgbehoefte, bijvoorbeeld dementie) en wonen met een plus (voor ouderen met een lichte zorgbehoefte en/of behoefte aan ontmoetingen). Het idee is dat deze bewoners met behoefte aan zorg gewoon onderdeel zijn van de gemeenschap. Omdat het winkelcentrum op loopafstand is, is de locatie zeer geschikt voor mensen die minder mobiel zijn, en behoefte hebben aan voorzieningen en levendigheid in de directe woonomgeving.

45 appartementen worden direct door Talis verhuurd en zijn bedoeld voor ouderen. De appartementen zijn 60 m2 en volledig rolstoelgeschikt. Ze hebben één slaapkamer en een eigen balkon. Daarnaast is er een ontmoetingsruimte met gemeenschappelijke tuin, een gemeenschappelijke logeerkamer en een scootmobielstalling.
Daarnaast worden 35 appartementen van 45 m2 voor ZZG gerealiseerd welke van Talis worden gehuurt..
Onder de appartementen van ZZG komt een groepswoning voor tien verstandelijk (en enkele ook lichamelijk) gehandicapte, jongvolwassenen voor Majstro. Dit is een ouderinitiatief die hiervoor de samenwerking met Talis heeft gezocht.

Ook bijzonder aan ‘Aaron’ is het duurzame karakter van het gebouw. In de aanbesteding is bouwpartners expliciet gevraagd om zoveel mogelijk rekening te houden met de GPR. De keuze viel uiteindelijk op Plegt-Vos dat een score van 9 garandeerde op een schaal van 0 tot 10.’

Dat hoge cijfer kan onder meer worden toegeschreven aan het grote aantal (extra) zonnepanelen en het (deels) sedumdak. Het groene dak helpt bij het opvangen en bufferen van hemelwater, maar heeft ook een koelend effect op het woonklimaat in het gebouw. Verder wordt zoveel mogelijk natuurinclusief gebouwd, in de vorm van gevelnestkastjes, extra groen en speciale vogel- en insectenfaciliteiten in de tuin.‘   
Een belangrijke rol in het Aaron-project is ook weggelegd voor het materialenpaspoort en het gebouw is demontabel. Door die circulaire gedachte heeft het pand op sociaal, fysiek, maar zeker ook op duurzaam gebied toekomstwaarde. Het biedt Talis als eigenaar de ultieme vrijheid en flexibiliteit om met het gebouw te doen wat het wil, nu en later.’ 

Lentse plas 14 Lent

vrijstaande woning | Lent | opdrachtgever: O + J

Dit ontwerp maakt optimaal gebruik van kenmerken van de locatie. Op verschillende plaatsen rondom de woning zijn terrassen gesitueerd. Het uitzicht op de plas is optimaal door de grote glasvlakken en de transparante tuinkamer aan de noordzijde. Het dak van deze tuinkamer is doorgezet als ‘zwevende’ veranda met de kenmerken staalprofielen als dakrand.

UITBREIDING EN RESTAURATIE BOERDERIJ LENT GEREED

De uitbreiding en restauratie van de oude hallenboerderij aan Smitjesland is opgeleverd. De nieuwbouw is op gepaste afstand van de oude boerderij gesitueerd en bestaat uit twee materialen; een glazen en een donker houten volume. Het houten volume is uitgevoerd in een contrasterende donkere kleur in een moderne landelijke vormgeving. Kenmerkend zijn de houten elementen in dit volume. Het flauw hellende dak is zowel binnen als buiten aan de onderzijde volledig uitgevoerd met eiken balken. Het donkere volume is door het glazen volume gekoppeld aan het monumentale deel. Hierbij is de gekaleide buitengevel ook in het interieur doorgezet.

zandse plas 13 lent

vrijstaande woning | Lent | opdrachtgever: L + J | aannemer: Jansen & van Ralen | gerealiseerd

Aan de Zandse plas in Lent is deze klassieke woning met optimaal zicht op het water gebouwd.

woning lent goedgekeurd welstand

Op één van de mooiere plekken van Lent zal deze woning worden gerealiseerd. Het ontwerp is gebaseerd op het nabijgelegen waterpompgebouw waarvoor Loko architecten ook het plan voor herbestemming heeft gemaakt. Er is vanuit de woning optimaal contact met de natuurlijke omgeving.

bergstraat lent

verbouwing vrijstaande woning | lent | in uitvoering | opdrachtgever: A+F | aannemer: maas & waal bouw