de watertuin

de watertuin

24 twee-onder-één-kapwoningen | zoeterwoude | opdrachtgever: kalliste | aannemer: … | design & construct prijsvraag

Op 10 november jl. is de gunning van het project Verde Vista Plas aan Kalliste Woningbouwontwikkeling definitief geworden. Kalliste ontwikkelt en realiseert 24 twee-onder-één-kapwoningen met een hoge GPR-score gelegen aan de Stadhouderslaan te Zoeterwoude. Het project ‘Wonen in de Watertuin’ is aan de achterzijde aan de toekomstige Verde Vista Plas gelegen.

In het coalitieakkoord is duurzaamheid een belangrijke speerpunt van de gemeente Zoeterwoude. In het project Verde Vista Plas wil de gemeente haar groene en duurzame imago handen en voeten geven. Een hoge GPR-score en een bijdrage aan de lokale biodiversiteit zijn daarom onderdeel van het project ‘Wonen in de Watertuin’.

Het project is een voortvloeisel uit het project W4: de aanleg van de verdiepte en verlengde A4 onder de Oude Rijn, en onderdeel van het stedenbouwkundig plan Verde Vista Meerburg. Het project ‘Wonen in de Watertuin’ is aan de achterzijde aan de toekomstige Verde Vista Plas gelegen. In het water worden diverse natuureilandjes gerealiseerd. Het wijkje heeft aan één zijde speelgelegenheid voor kinderen en aan de andere zijde een groenstrook tegenover de bestaande woningen van de Stadhouderslaan.

Over Kalliste, Wonen in de Watertuin Zeer binnenkort komt de website www.wonenindewatertuin.nl online waarop geïnteresseerden meer informatie kunnen vinden en zich via het interesseformulier kunnen aanmelden. De eerste Woonworkshop zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2017 plaatsvinden. In het voorjaar van 2017 verwacht Kalliste de woningen in verkoop te brengen..

Share Button