omgevingsvergunning voor vrijstaande woning Waaijenstein

Dit ontwerp is opgebouwd uit een dag- en nachtdeel. Het witte volume herbergt de functies van het dagelijkse wonen, Het donkere volume de slaapfuncties. De woning is met de zuidelijke voorgevel gelegen aan de rand van park Waaijenstein. De grijze wand vormt een natuurlijke scheiding tussen de toegangsroute en de zuidelijk georiënteerde voortuin. Het hoge zwarte volume wordt vrijwel geheel bedekt met zonnepanelen, het lichte woonvolume wordt voorzien van een groen sedumdak.

vogelvlucht 11 - a
kavel 11 - loko architecten
entree
linker zijgevel
achtergevel

Omgevingsvergunning voor moeder- en kind huis in monument Doetinchem

Het voormalige stadhuis en school Ambt Doetinchem aan de varsseveldseweg zal binnenkort worden verbouwd tot moeder- en kindhuis. 

Begeleid wonen voor moeder en kind is er voor jonge moeders en voor meiden die binnenkort gaan bevallen tussen de 14 en 23 jaar oud. Voor het zelfstandig wonen met begeleiding is de leeftijd van 17 tot 26 jaar. De jonge vrouwen hebben een licht verstandelijke beperking met een IQ tussen de 55 en 85. De begeleiding en zorg zal door Pluryn worden verleend.

Bij de verbouw zal met zoveel mogelijk respect voor de monumentale karakteristieke kenmerken gebeuren.

restaurant stroom lent geopend

Het karakteristieke waterpompgebouw aan de Vossenpelssestraat is Lent is getransformeerd in een restaurant. In de loop der jaren was het originele pand behoorlijk aangetast door praktische aanpassingen. Dit hebben we weer in ere hersteld en daarbij een aantal aanpassingen gedaan die het gebouw open, licht en overzichtelijk maken. Deze zomer zaten de terrassen continue vol met mensen die van de mooie gerechten genieten. Een voorrecht om in ons eigen Lent mee te werken om zo’n prachtig gebouw weer te laten stralen! 

theaterwerkplaats roest opgeleverd

De oude smederij “Geveling” aan de Ooysedijk in Nijmegen is door aannemer Kokke prachtig verbouwd tot een inspirerende werkplek. Het industriële karakter was de basis voor het ontwerp en is zoveel mogelijk behouden en geaccentueerd. Het vormde zelfs de basis voor de naam van het nieuwe bedrijf dat hier nu gevestigd is: “Theaterwerkplaats Roest”. Het duurzame karakter van de verbouwing is nauwelijks zichtbaar; het gebouw wordt verwarmd door middel van vloerverwarming. De warmtepomp werkt volledig op de zonnepanelen welke op de sheddaken subtiel zijn weggewerkt.

UITBREIDING EN RESTAURATIE BOERDERIJ LENT GEREED

De uitbreiding en restauratie van de oude hallenboerderij aan Smitjesland is opgeleverd. De nieuwbouw is op gepaste afstand van de oude boerderij gesitueerd en bestaat uit twee materialen; een glazen en een donker houten volume. Het houten volume is uitgevoerd in een contrasterende donkere kleur in een moderne landelijke vormgeving. Kenmerkend zijn de houten elementen in dit volume. Het flauw hellende dak is zowel binnen als buiten aan de onderzijde volledig uitgevoerd met eiken balken. Het donkere volume is door het glazen volume gekoppeld aan het monumentale deel. Hierbij is de gekaleide buitengevel ook in het interieur doorgezet.

kantoor voor Takkenkamp groep opgeleverd

Het resultaat is prachtig geworden in Zelhem. Het nieuwe kantoor van Takkenkamp laat goed zien waar de kracht van het bedrijf zit. Een gedegen uitvoering van getordeerde onderdelen zoals de dakrand en het metselwerk. De metselwerk bloembak draait vanuit een schuine helling langzaam op tot een muur die aansluit op het bestaande pand. Het ziet er vrij eenvoudig uit, maar om dit voor elkaar te krijgen was een knap stukje metselwerk nodig.

 

woning lent goedgekeurd welstand

Op één van de mooiere plekken van Lent zal deze woning worden gerealiseerd. Het ontwerp is gebaseerd op het nabijgelegen waterpompgebouw waarvoor Loko architecten ook het plan voor herbestemming heeft gemaakt. Er is vanuit de woning optimaal contact met de natuurlijke omgeving.

mooi metselwerk in Zelhem

In Zelhem wordt een mooi stuk vakwerk afgeleverd bij het nieuwe kantoor van Takkenkamp. De dakrand wordt getordeerd uitgevoerd en ook het metselwerk draait vanuit een schuine helling langzaam op tot een tuinmuur die aansluit op het bestaande pand. Met veel liefde voor het vak zijn de mannen van Takkenkamp bezig met een knap stukje metselwerk.

nieuwe CRK in gemeente Overbetuwe

Met ingang van 1 november 2016 is in de gemeente Overbetuwe een geheel nieuw samengestelde Commissie Ruimtelijke Kwaliteit aan het werk gegaan. Sinds 1 juli vorig jaar waren de externe deskundigen – voorzitter, rayonarchitect, adviseur cultuurhistorie – al vervangen, aansluitend zijn de burgerleden welstand en monumenten geworven.

Op de foto van links naar rechts:
Henk Vreeswijk, voorzitter grote commissie
Ab Hans, architect grote commissie
Wilma Broer, rayonarchitect namens Gelders Genootschap
Werner Weijkamp, adviseur cultuurhistorie namens Gelders Genootschap
Peter van Ark, waarnemend burgerlid welstand
Rineke Nijssen, burgerlid welstand
Martijn Wentzel, ambtelijk secretaris Freddie Coenders, monumentendeskundige
Jacques Zwartkruis, monumentendeskundige