eerste bewoners trekken in de Oever

Een bijzonder moment voor bewoners van de 76 nieuwbouwappartementen in ’s-Hertogenbosch. De afgelopen week ontvingen de eerste bewoners de sleutels van hun splinternieuwe energiezuinige huurappartement. De nieuwbouwwoningen zijn gebouwd op een prachtige locatie aan het water de Aa en aan de rand van het centrum. De Vries Ontwikkeling en Zegers Bouw B.V. realiseerden de woningen in opdracht van Mooiland. 

Duurzaam en comfortabel wonen aan het water de Aa

Het appartementencomplex heeft 11 verdiepingen en een begane grond. Het gebouw is duurzaam en extra energiezuinig. Er is één studio van 40 m2 en de overige appartementen variëren in grootte tussen de 65-75 m2.  Ieder appartement heeft een individuele combi-warmtepomp voor verwarming en warm water op basis van ventilatielucht. Op het dak komen zonnepanelen die duurzame energie opwekken.

Carly Jansen, bestuurder Mooiland:

Ook in Den Bosch is de druk op de woningmarkt groot. In de laatste prestatieafspraken tussen de gemeente, vier Bossche corporaties en de huurdersorganisatie spraken we af tot 2030 3150 sociale huurwoningen toe te voegen in Den Bosch. Ik ben er trots op dat we met dit project bijdragen aan deze opgave en dat deze woningen bijdragen aan onze ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen. We wensen de bewoners succes met verhuizen en heel veel woonplezier.”