metselwerk lent

In Lent gaat het vlot met de bouw van ons nieuwe onderkomen. Het metselwerk is in volle gang waarbij de subtielere details in belijning ook zichtbaar worden. Het accentmetselwerk wordt met een dunbedmortel gemetseld met de Belgische “Deynse klompjes”. Deze getrommelde donkere klinkers vormen een mooi accent met de rest van het metselwerk. Deze eveneens getrommelde dikke stenen worden straks ‘gekaleid”. Het metselwerk wordt als het ware geschilderd met een kalkpleister. Een techniek die boeren in België en Limburg eeuwen geleden al gebruikten.

kaleien

Aubadeflat van Label G naar B

Er is vandaag een start gemaakt met het opknappen van 224 appartementen van Talis in de Nijmeegse wijk Neerbosch-Oost. De flat aan de Aubadestraat is de eerste, waarna de flats aan de Symfoniestraat en de Nocturnestraat later dit jaar zullen volgen.

De 70 appartementen aan de Aubadestraat staat bij de entree van de wijk waar Loko architecten eerder het ontwerp voor de renovatie van 120 appartementen aan Klaroenstraat heeft gerealiseerd.

De Variabele voert de werkzaamheden voor Talis uit naar ontwerp van Loko architecten. Er wordt flink geïnvesteerd in duurzaamheid; de woningen gaan van energielabel G naar gemiddeld label B.  In de woningen worden naast de badkamer en het toilet de complete verwarming- en ventilatie-installaties vernieuwd. De 10 verdiepingen hoge flat zal naast het groot onderhoud binnen en de energieaanpassingen ook een metamorfose aan de buitenkant ondergaan. De kopgevels, galerijen en de kleuren van de flat zullen een eigentijdse uitstraling krijgen. Ook de entree wordt compleet vernieuwd en krijgt een uitnodigender karakter.

De Variabele is een samenwerkingsverband van vier vastgoedonderhoudsbedrijven uit de regio: Burgers van der Wal, Burghouts, Hagemans en Jacobs.

02 HOEK RECHTSVOOR

13 woningen Blaricum opgeleverd

Afgelopen maandag zijn de 13 woningen in Blaricum opgeleverd. Het plan van Klaasen en Loko architecten als winnaar uit de bus na de selectie die woningcorporatie Het Gooi en Omstreken had uitgeschreven. De woningen kenmerken zich door de gevarieerde gevels en de veelheid aan energiezuinige maatregelen die zijn verwerkt.

Er was tijdens het opleveringsfeest erg veel waardering van de toekomstige bewoners, de corporatie en de wethouder voor het chique ontwerp.

Project Klaroenstraat ingediend voor de Gulden Feniks 2015

Het project voor de renovatie van 120 appartementen in de Nijmeegse Klaroenstraat is ingezonden voor de Gulden Feniks 2015. De prijs in Nederland voor de bestaande gebouwde omgeving. Uniek aan de NRP Gulden Feniks is het integrale karakter van de prijs. Niet alleen economische aspecten, innovatie en technische uitvoering worden beoordeeld door de jury. Facetten als de culturele waarde, duurzaamheid, functionele kwaliteit en maatschappelijke waarde van het project wegen even zwaar. De NRP (Nationaal Renovatie Platform) reikt de NRP Gulden Feniks ieder jaar uit aan de beste 
renovatie- en (gebieds)transformatieprojecten van Nederland.

Op 23 april worden de nominaties van 2015 bekend gemaakt.

 

vinkenplein

24 zorgappartementen, 7 appartementen, ± 1500 m² commerciële ruimten, horecapaviljoen, parkeergarage | bilthoven | opdrachtgever: klaassen vastgoedontwikkeling, gemeente bilthoven | niet gerealiseerd

Het  Vinkenplein wordt een mooie groene plek in Bilthoven. De brinkachtige inrichting zal met zijn groene karakter zorgen voor een prettige sfeer met veel gras en hoge bomen. Een mooie parkachtige setting binnen het huidige centrum. Hierbij is het van belang dat met de nieuwe bebouwing een fraaie overgang wordt gemaakt naar de omliggende straten en bebouwing.

melchiorlaan
In het ontwerp is hier veel aandacht aan geschonken. In de gevel aan de Melchiorlaan is bijvoorbeeld het straatbeeld ‘geknipt’ waardoor het oogt als een aaneenschakeling van individuele panden. Dit wordt versterkt door de differentiatie in de bakstenen in warme aardetinten . Dit ‘losknippen’ gebeurt ook bij het terug liggende trappenhuis dat daardoor zorgt voor een natuurlijke overgang naar de bebouwing aan het vinkenplein.

vinkenplein
De bebouwing aan het Vinkenplein krijgt een statiger karakter. Dit wordt verkregen door de sterke verticale geleding in de raamperforaties, maar ook door de gevels die afgewisseld worden in licht keimwerk, baksteen en natuursteen. De gevel aan het Vinkenplein oogt als één gevel die wel duidelijke geparcelleerd  is.  Er wordt gevarieerd in kleur en diepte in de gevel. Op de hoek met de Vinkenlaan wordt dit spel optimaal gespeeld door op de begane grond een getrapte uitsnede te maken die op de verdiepingen daarboven geleidelijk wordt opgevuld. Hierdoor ontstaat niet een fraai hoekaccent, maar ook wordt hiermee een mooie zichtlijn gecreëerd tussen de Kwinkelier en het Vinkenplein met haar horecapaviljoen. Het open karakter van deze hoek zal de eyecatcher van het nieuwe Vinkenplein worden.

reclame
De plint van het hele gebouw is voorzien van puien waarin het bovenste paneel gereserveerd zal blijven voor reclame. Daarnaast zullen haaks op de looprichting eenduidige reclameborden worden aangebracht. Het regisseren en handhaven van de reclame-uitingen zal in sterke mate bijdragen aan het chique karakter dat wij voor ogen hebben.

horecapaviljoen
Het Horecapaviljoen voegt zicht subtiel in de vormentaal van de pleininrichting. Het paviljoen is ontworpen in metaal, glas en hout. De druppelvormen van het groen zijn overgenomen in de vorm van het dak en de vloer van het paviljoen waardoor het optimaal wordt verbonden met het plein. Het transparante karakter heeft een sterke uitnodigende werking en zal bijdragen aan een levendig plein waar je het hele jaar prettig kunt vertoeven.

[codepeople-post-map cat=”15″]