Aubadeflat van Label G naar B

Er is vandaag een start gemaakt met het opknappen van 224 appartementen van Talis in de Nijmeegse wijk Neerbosch-Oost. De flat aan de Aubadestraat is de eerste, waarna de flats aan de Symfoniestraat en de Nocturnestraat later dit jaar zullen volgen.

De 70 appartementen aan de Aubadestraat staat bij de entree van de wijk waar Loko architecten eerder het ontwerp voor de renovatie van 120 appartementen aan Klaroenstraat heeft gerealiseerd.

De Variabele voert de werkzaamheden voor Talis uit naar ontwerp van Loko architecten. Er wordt flink geïnvesteerd in duurzaamheid; de woningen gaan van energielabel G naar gemiddeld label B.  In de woningen worden naast de badkamer en het toilet de complete verwarming- en ventilatie-installaties vernieuwd. De 10 verdiepingen hoge flat zal naast het groot onderhoud binnen en de energieaanpassingen ook een metamorfose aan de buitenkant ondergaan. De kopgevels, galerijen en de kleuren van de flat zullen een eigentijdse uitstraling krijgen. Ook de entree wordt compleet vernieuwd en krijgt een uitnodigender karakter.

De Variabele is een samenwerkingsverband van vier vastgoedonderhoudsbedrijven uit de regio: Burgers van der Wal, Burghouts, Hagemans en Jacobs.

02 HOEK RECHTSVOOR