park waaijenstein 11 nijmegen noord

vrijstaande woning | oosterhout | opgeleverd | opdrachtgever: M+E | aannemer: maas & waal bouw

Dit ontwerp is opgebouwd uit een dag- en nachtdeel. Het witte volume herbergt de functies van het dagelijkse wonen, Het donkere volume de slaapfuncties. De woning is met de zuidelijke voorgevel gelegen aan de rand van park Waaijenstein. De grijze wand vormt een natuurlijke scheiding tussen de toegangsroute en de zuidelijk georiënteerde voortuin. Het hoge zwarte volume wordt vrijwel geheel bedekt met zonnepanelen, het lichte woonvolume wordt voorzien van een groen sedumdak.

smitjesland 4 lent

renovatie/restauratie monumentale boerderij | Lent | opdrachtgever: particulier | aannemer: maas en waal bouw | foto’s Jurriaan Huting , rietdekkersbedrijf Koen Turk

De oude boerderij schuin tegenover ons kantoor is gerestaureerd.  Daarnaast De kleine hallenboerderij bood biedt niet genoeg ruimte voor het gewenste woonprogramma. De uitbreiding is ontworpen als een tegenpool van het witte monument ontworpen in een eigentijdse vormgeving met contrasterend kleurgebruik. De twee volumes zijn verbonden door een transparant tussendeel waarin de keuken is ondergebracht.