ostade

24 appartementen, half verdiepte parkeergarage | Enschede | opdrachtgever: de woonplaats | ontwerp: ab hans [werkzaam bij arx]

Op een aantal locaties in de wijk Stadsveld in Enschede moesten de nieuwe inbreidingsplannen parels in de wijk worden om zo toekomstige ontwikkelingen te prikkelen.

Op één van de locaties is een solitair appartementengebouw ontworpen met een zeer uitgesproken materialisering. Gedicteerd door de verkaveling en het gebruik heeft het hoofdgebouw een aantal sculpturale ingrepen ondergaan. De schuine vlakken die hierdoor zijn ontstaan worden geacentueerd door het kleur en materiaalgebruik. De bovenbouw zal in donkere leisteen worden uitgevoerd en de onderbouw en binnengevels in een contrasterende rode gevelbetimmering. De open kopgevels zijn gericht enerzijds gericht op een plein in de wijk en anderzijds op een stadsbos.

00 - a

de triangel | enschede

5 geschakelde woningen, 2 twee-onder-een-kap woningen, 21 rijwoningen | enschede | opdrachtgever: de woonplaats  | ontwerp: ab hans [werkzaam bij arx]

Een inbreidingsplan in de wijk Stadsveld in Enschede heeft geleid tot een ontwerp waarin de 24 van de 29 lichte modernistische woningen een eiland vormen in de wijk. De gevels zijn vanuit het gebruik en toch zeer grafisch ontworpen. Een doorgaande transparante plint vormt de basis voor een bovenliggend vlak met een sterk ritme.


De achterzijde van de woningen is als volume in een contrasterende grijze gevelplating uitgevoerd waardoor de hoogte van de woningen wordt benadrukt.
Tegenover het plangebied komen 5 woningen welke meer aansluiting zoeken bij de bestaande belendingen. Door een gelijke kapvorm vormt de nieuwbouw een logische voortzetting van het straatbeeld._02 artlantis 4 zonder persp  _01 artlantis 1