baywatchtower

badmeesterspost met douche | arnhem | opdrachtgever: stichting zwembad klarenbeek | aannemer: kuiper | ontwerp: Ab Hans [werkzaam bij wdj-a]

Een ogenschijnlijk eenvoudig object vormt de uitvalsbasis voor badmeester en is voorzien van een douchevoorziening.

foto-01 bijgewerkt lucht 2 - a
Een betonnen haak draagt het bordes. Hierop is uitkijkpost geplaatst die van constructief glas is gemaakt om te zorgen dat er geen enkele zichtbelemmerende constructie van staal of hout nodig was. Hierboven is een omkaderd een doorgaand stalen u-profiel het dak en de zonwering die beide van stalen golfplaten zijn gemaakt. De verticale delen zijn subtiel geperforeerd waarbij voldoende zicht vanuit de post op de achterliggende zonneweide ontstaat, maar vanaf de zonneweide lijkt het een gesloten wand.

foto-02