Louiseweg

Vanaf het eerste ontwerp is rekening gehouden met de natuur. De villa is zo geplaatst dat bestaande bomen behouden konden blijven. Grote ramen en openingen zorgen ervoor dat je vanuit bijna elke ruimte zicht hebt op het bos. Binnen en buiten staan constant met elkaar in verbinding: de natuur komt als het ware het huis binnen, en andersom.

 

Ook in de materiaalkeuze staat de verbinding met de omgeving centraal. Er is gebruik gemaakt van rijke, natuurlijke materialen in warme tinten zoals hout en keramische tegels. Deze materialen voelen aangenaam aan en passen perfect bij de bosrijke setting.

Het kleurenpalet is bewust sober gehouden. De aardse tinten en warme houtkleuren vormen samen een rustige basis. Daardoor krijgen de materialen en het licht alle ruimte om te spreken, en ontstaat er een gevoel van rust en eenvoud.

De villa is niet alleen een plek om te wonen, maar ook om te beleven. Door de openheid, de zichtlijnen en de natuurlijke materialen voelt het huis als een verlengstuk van het bos. Het is een plek waar je tot rust komt, waar de seizoenen voelbaar zijn, en waar architectuur en natuur in balans samenkomen.

Opdrachtgever

particulier

Status

Gerealiseerd

Opdracht

2 architectuur
3 omgevingsvergunning
4 uitvoeringsontwerp
5 begeleiding uitvoering

Locatie

Nijmegen

Aannemer

de visser bouw en onderhoud

Programma

nieuwbouw villa

Beelden/Fotografie

foto’s: Loko Architecten
Impressies: Loko Architecten

Deze villa is ontworpen als een rustige, natuurlijke plek in de bossen van de Nijmeegse wijk Kwakkenberg. Het huis heeft een sculpturale vormgeving: strakke lijnen en krachtige volumes zorgen voor een bijzondere uitstraling, zonder te overheersen. De architectuur is bewust ingetogen, zodat de woning opgaat in het landschap en één wordt met haar omgeving.