Transformatie kantoorpand naar 36 appartementen in ‘s-Hertogenbosch

Op donderdag 20 augustus ondertekenden Bart Kivits, directeur Vastgoed Mooiland, Rob de Vries, directeur De Vries Ontwikkeling B.V. en Johan Staring en Evert Schipper, directeuren Zegers Bouw B.V. de Design & Build overeenkomst voor het project Rijnstraat 10. Met deze overeenkomst gaf Mooiland opdracht om het kantoorpand naar het ontwerp van Loko architecten om te bouwen tot 36 sociale huurappartementen. De appartementen zijn gasloos, energiezuinig en variërend in grootte van 45-90 m2.  

Comfortabel en duurzaam

De hoofdstructuur van het pand en de bestaande structuren blijven zoveel mogelijk intact. Zo bouwen we het complex kostenbewust om. Er worden grootschalige ingrepen gedaan om het comfort voor de bewoners en de energieprestatie van het gebouw te verbeteren. De buitenzijde krijgt nieuwe kozijnen met HR++ glas en de gevel wordt beter geïsoleerd. Het gebouw wordt gasloos. Ieder appartement krijgt een individuele combi-warmtepomp voor verwarming en warm water op basis van ventilatielucht. Op het dak komen zonnepanelen en zo wordt duurzame energie opgewekt. Alle appartementen krijgen een individuele buitenruimte. Naar verwachting start de transformatie in oktober 2020. De oplevering van het complex staat gepland in juli 2021.  

Voorbereidingen voor Rijnstraat 4 in volle gang

Het naastgelegen pand aan Rijnstraat 4 wordt gesloopt. Hier komt een nieuwbouwcomplex van 60-75 sociale huurappartementen van circa 65 m2 waarvoor Loko architecten ook het ontwerp maakt. De planontwikkeling hiervan is in volle gang. Naar verwachting start de sloop/nieuwbouw medio 2021.