verduurzaming bungalow

verbouwing bungalow | bemmel | opdrachtgever: db

De verduurzaming en transformatie van deze bungalow is enthousiast ontvangen door de welstandscommissie.
Op dit moment bestaat het bouwblok uit 2 woningen. De voorste woning met 2 lagen en een kap zal worden gesloopt. Hiervoor zal verderop het perceel een nieuwe vrijstaande woning komen. De laagbouw zal worden gerenoveerd en verduurzaamd.

De gedateerde gevels worden aan de buitenzijde geïsoleerd en krijgen door het witte stukwerk, de donkere kozijnen en de houten accenten een eigentijds karakter.

De entree is nu verstopt achter een metselwerk schijf welke zal worden gesloopt. Het slecht geïsoleerde bloemkozijn wordt vervangen door een erker. Het dak wordt aan beide doorgetrokken waardoor in de nieuwe situatie één uitnodigend element ontstaat.
De entree, erker en veranda worden hierdoor op een natuurlijke wijze met elkaar verbonden.