takkenkamp

takkenkamp

uitbreiding kantoor | Zelhem | opdrachtgever: takkenkamp | aannemer: eigen beheer | gerealiseerd

Aan de Handelsweg in Zelhem wordt het kantoor van Takkenkamp uitgebreid.

Takkenkamp, met in Nederland vestigingen in Deventer, Lunteren, Oirschot, Groningen en Zelhem, is in 70 jaar uitgegroeid naar de grootse gespecialiseerde aannemer op het gebied van de gemetselde buitenschil (gevel) van vastgoed. Kerntaak van het bedrijf is renoveren en restaureren van gevels , voegen en voegwerk herstel.

voorgevel1

In het ontwerp wordt gebruik gemaakt van kennis die in het bedrijf aanwezig is door met bijzondere metselwerk elementen te spelen.
Het sculpturale hoofdvolume versmelt de oorspronkelijke bebouwing met de nieuwbouw. De afgeschuinde vlakken vormen vloeiende overgangen waarbij één geveldeel langzaam van verticale muur naar schuin metselwerk transformeert.

De welstandscommissie heeft het ontwerp als “bovengemiddeld” beoordeeld.

Share Button