Nusantara

46 zorgstudio’s, 92 zorgappartementen, restaurant, zorg, gemeenschappelijke voorzieningen | in voorbereiding

vogelvlucht minder bomen overcapaciteitswoningen dagbesteding

[codepeople-post-map cat=”12″]

saronix | doetinchem

34 zorgappartementen, 6 twee-onder-één kap woningen, 7 rijwoningen, 5 vrijstaande woningen, renovatie/herbestemming ketelhuis | Doetinchem | opdrachtgever: goldewijk | architectenselectie

Rondom het karakteristieke industrieële ketelhuis op het saronixterrein is het plan ontworpen voor grondgebonden woningen met zorgappartementen.
Het plangebied wordt doorsneden door een route voor langzaam verkeer waardoor een prettige openbare ruimte ontstaat. Rondom het ketelhuis wordt deze ruimte vergroot in de vorm van een plein. Het ketelhuis word door deze ingreep het middelpunt van het plangebied.

 

De zorgappartementen worden in twee volumes met verschillende hoogtes om het ketelhuis gepositioneerd met een transparante verbindingszone. De appartementen worden op kelderniveau met het ketelhuis verbonden waar een ontmoetingsruimte en zorgfuncties zijn ondergebracht. De ‘keldergang’ wordt doorgezet tot in het park en aan naast de gang zijn respectievelijk een verdiepte parktuin en een keldertuin bij het plein aangebracht.IJSSELSTRAAT 1

[codepeople-post-map cat=”9″]

klaprooshof | varsseveld

14 huurappartementen, 13 zorgappartementen 1 zorgunit | varsseveld | opdrachtgever: mvo projecten ism wonion | aannemer: ten brinke  | ontwerp: ab hans [werkzaam bij arx]

In opdracht van Wonion en mvo projecten is appartementencomplex Klaprooshof in Varsseveld ontwikkeld. Appartementencomplex Klaprooshof is ontwikkeld voor twee verschillende doelgroepen die het complex samen zullen delen. Wonion verhuurt dertien appartementen aan, voornamelijk, 55-plussers. Daarnaast worden veertien appartementen aan Estinea verhuurd, een organisatie die zorg en diensten verleent aan mensen met een verstandelijke beperking.

SONY DSC

Het gebruik door de twee doelgroepen is in de vormgeving terug te zien. Een combinatie van een eigentijds bouwdeel en een aantal volumes met zadeldaken. Deze woningen zijn zodanig ontworpen, dat ze goed aansluiting vinden bij de bestaande bebouwing van de Doetinchemseweg. Het dorpse karakter van de omgeving blijft goed behouden.