uitbreiding woning

verbouw vrijstaande woning | Winterswijk | opdrachtgever: w&m

Erg leuk dat na 15 jaar een enthousiaste bewoner komt om een toevoeging aan je ontwerp te doen. Een mooie tuinkamer is het gevolg. Na een positieve reactie van de welstandscommissie is de omgevingsvergunning inmiddels verleend.

elinkes | winterswijk

vrijstaande woning | winterswijk | opdrachtgever: familie d | aannemer: wbc bouw | ontwerp: ab hans [werkzaam bij arx]

De vorm van de kavel en de vraag naar zoveel mogelijk privacy voor de bewoners, zijn het uitgangspunt voor het ontwerp van deze woning.

De woning heeft een ‘taartpunt’ als grondvorm waartegen aan beide zijden een volume met een lessenaar dak is geschoven.
De straatzijde is vrij gesloten, terwijl de achterzijde bijna geheel transparant is. Dit is gedaan om een optimaal uitzicht op de tuin en de achtergelegen bosrand te creëren.

03 DSCF0010

[codepeople-post-map cat=”18″]