waardzicht krimpen ad ijssel

renovatie commerciële plint waardzicht | krimpen aan den ijssel| opdrachtgever: Talen iov Mooiland

Na jaren van wildgroei op de gevels van reclame-uitingen en armaturen is besloten de commerciële plint van het complex waardzicht nieuw leven in te blazen. Naast de reclame-uitingen is de gedateerde kleurstelling aangepakt waarmee meer recht wordt gedaan aan de restaurants en de bowlingbaan.

bestaande situatie


[codepeople-post-map cat=”10″]

nocturne nijmegen

groot onderhoud 77 appartementen | Nijmegen | opdrachtgever: de variabele iov talis | aannemer: de variabele

Binnenkort wordt in navolging van de Aubade en Maas Waal Staete gestart met het groot onderhoud van de Nocturne. In opdracht van de Variabele is dit de laatste van de drie flats van Talis die in de wijk Neerbosch worden aangepakt. Het ontwerp toont grote verwantschap met de eerste twee flats. Bijzonder aan dit ontwerp is de integratie van de vleermuiskasten. Op subtiele wijze zijn deze kasten verwerkt in het patroon van de nieuwe gevelbekleding.

5-detail-vleermuiskastennocturne

rechtsvoor

[codepeople-post-map cat=”10″]

 

opaalstraat nijmegen

groot onderhoud en gevelrenovatie appartementen | Nijmegen | opdrachtgever: jacobs bo iov talis | aannemer: jacobs bo | gerealiseerd

Aan de Opaalstraat in Nijmegen is “Centraal Wonen Opaalstraat” gelegen. Het is een vorm van gemeenschappelijk wonen, waarbij iedereen een eigen woning heeft maar waar ook gezamenlijke ruimten zijn en je kunt deelnemen aan gezamenlijke activiteiten.

Het complex bestaat uit 48 zelfstandige woningen en een groepswoning met vijf kamers. De woningen zijn georganiseerd in klusters (van zo’n zes tot acht woningen). Elk kluster heeft een gezamenlijke ‘huiskamer’ en een berging voor bijvoorbeeld fietsen.

In januari zal gestart worden met de werkzaamheden. De kleurstelling is in samenspraak met de bewoners tot stand gekomen.

[codepeople-post-map cat=”10″]

Neerbosch-Oost nijmegen

Daken van flats
vol zonnepanelen’

Drie grote flats in Neerbosch-Oost, met in totaal 224 woningen,
krijgen een enorme opknapbeurt. Ze worden niet alleen mooier
en comfortabeler, de woningen worden daarnaast flink
energiezuiniger. Het label van de woningen gaat van label G
naar label A en B. De daken komen helemaal vol te liggen met
zonnepanelen. Het onderhoud wordt uitgevoerd zonder
huurverhoging voor de bewoners.
De flat aan de Aubadestraat, de toegangsweg naar de wijk, is
inmiddels klaar. De tweede flat, aan de Symfoniestraat, is nu aan
de beurt. Volgend jaar volgt de laatste flat aan de
Nocturnestraat.

Uitstraling

‘In totaal investeren we 10 miljoen euro’, vertelt technisch
projectleider Floor Schoenmakers. ‘Voor de labelsprong doet
Talis allerlei aanpassingen in de woning, zoals isoleren en het
installeren van een individuele cv-ketel. Hierdoor zal de
energierekening een stuk lager worden. Daarnaast worden de
badkamer, leidingen, het toilet en de radiatoren vervangen. En
de buitengevel wordt gerenoveerd en geïsoleerd. Ook wordt de
hoofdentree vergroot en worden alle balustraden vervangen.
De gebouwen krijgen zo een totaal nieuwe uitstraling.’
Het bedekken van de daken met zonnepanelen is prijzig, in totaal
zo’n 200.000 euro. Maar Talis kan dit onder meer betalen met een
subsidie van de gemeente Nijmegen. Floor: ‘Uit de opbrengst
van de zonnepanelen worden de elektriciteitskosten voor
algemene voorzieningen betaald, zoals de lift en verlichting.
De bewoners betalen hier straks nauwelijks nog iets voor.

uit: bewonersblad “Talis Thuis” november 2016

 

de muts | wijchen

renovatie 84 appartementen | wijchen | opdrachtgever: de variabele iov talis | aannemer: de variabele | design & construct prijsvraag [niet geselecteerd voor uitvoering]

“de muts” in Wijchen is een een stoer appartementengebouw uit de jaren tachtig. Talis heeft voor dit complex een design & constructselectie uitgeschreven voor het groot onderhoud en kleine aanpassingen aan het gebouw. Hierbij stond naast de verduurzaming het beperken van overlast en omgang met de bewoners centraal. Ons plan is helaas niet geselecteerd in de selectieprocedure, een ander plan zal worden gerealiseerd.

entree 2 - oudentree 1

achterzijde

[codepeople-post-map cat=”10″]

melkerij lent | nijmegen

groot onderhoud en gevelrenovatie appartementen | Nijmegen | opdrachtgever: jacobs bo iov de gemeenschap | aannemer: jacobs bo

Vanaf Athlonestraat tot aan de Waldeck Pyrmontsingel stond vroeger de fabriek Melkerij Lent, de belangrijkste melkproducent van Nijmegen en omgeving, een begrip voor oud Nijmegenaren. De jonge generatie weet echter weinig van de historie van de plek aan de wedren. Om de naam niet volledig verloren te laten gaan zal ze op de beide hoeken van het pand een prominente plek krijgen op de vernieuwde gevel. De transformatie van het pand is niet alleen van visuele aard. Er zal ook het nodige geinvesteerd worden in duurzaamheidsmaatregelen. De woningen zullen worden opgewaardeerd naar energielabel B.

img_0251
oude situatie

detail hoek hoek van gentstraat

 

[codepeople-post-map cat=”10″]

de aubade | nijmegen

Er wordt al een tijd hard gewerkt door de Variabele, maar nu wordt het aan de buitenkant ook zichtbaar. De kopgevels van de Aubade in Nijmegen worden geïsoleerd en transformeren tot een gebouw van deze tijd.

aubadestraat02 HOEK RECHTSVOOR

caenstraat | doetinchem

renovatie 312 appartementen | Doetinchem | opdrachtgever: sité | aannemer: …

Momenteel wordt hard gewerkt aan het ontwerp voor de renovatie van 6 flats aan de Caenstraat in Doetinchem. Binnenkort volgt meer info.

[codepeople-post-map cat=”10″]

 

maas waal staete | nijmegen

renovatie 77 appartementen | Nijmegen | opdrachtgever: de variabele iov talis | aannemer: de variabele

Vandaag is voor een volle zaal bewoners het renovatieplan voor de flat ‘maas waal staete’ gepresenteerd. Het is het tweede complex uit een reeks van 3 dat aangepakt wordt in de wijk Neerbosch in Nijmegen. De werkzaamheden aan de ‘Aubadeflat’ zijn momenteel in uitvoering en later dit jaar zal ook het plan voor de ‘Nocturne’ worden gemaakt.

De presentatie leverde veel enthousiaste reacties op van de bewoners die vooral erg gecharmeerd zijn van de aangepaste entree.

01 VOORGEVEL

[codepeople-post-map cat=”10″]

theaterwerkplaats roest | nijmegen

herbestemming smederij | Nijmegen | opdrachtgever: theaterwerkplaats Roest | aannemer: Kokke Nijmegen|

De oude smederij “Geveling” aan de Ooysedijk in Nijmegen is door aannemer Kokke prachtig verbouwd tot een inspirerende werkplek. Het industrieële karakter was de basis voor het ontwerp en is zoveel mogelijk behouden en geaccentueerd. Het vormde zelfs de basis voor de naam van het nieuwe bedrijf dat hier nu gevestigd is: “Theaterwerkplaats Roest”. Het duurzame karakter van de verbouwing is nauwelijks zichtbaar; het gebouw wordt verwarmd door middel van vloerverwarming. De warmtepomp werkt volledig op de zonnepanelen welke op de sheddaken subtiel zijn weggewerkt.

[codepeople-post-map cat=”10″]