vinkenplein

24 zorgappartementen, 7 appartementen, ± 1500 m² commerciële ruimten, horecapaviljoen, parkeergarage | bilthoven | opdrachtgever: klaassen vastgoedontwikkeling, gemeente bilthoven | niet gerealiseerd

Het  Vinkenplein wordt een mooie groene plek in Bilthoven. De brinkachtige inrichting zal met zijn groene karakter zorgen voor een prettige sfeer met veel gras en hoge bomen. Een mooie parkachtige setting binnen het huidige centrum. Hierbij is het van belang dat met de nieuwe bebouwing een fraaie overgang wordt gemaakt naar de omliggende straten en bebouwing.

melchiorlaan
In het ontwerp is hier veel aandacht aan geschonken. In de gevel aan de Melchiorlaan is bijvoorbeeld het straatbeeld ‘geknipt’ waardoor het oogt als een aaneenschakeling van individuele panden. Dit wordt versterkt door de differentiatie in de bakstenen in warme aardetinten . Dit ‘losknippen’ gebeurt ook bij het terug liggende trappenhuis dat daardoor zorgt voor een natuurlijke overgang naar de bebouwing aan het vinkenplein.

vinkenplein
De bebouwing aan het Vinkenplein krijgt een statiger karakter. Dit wordt verkregen door de sterke verticale geleding in de raamperforaties, maar ook door de gevels die afgewisseld worden in licht keimwerk, baksteen en natuursteen. De gevel aan het Vinkenplein oogt als één gevel die wel duidelijke geparcelleerd  is.  Er wordt gevarieerd in kleur en diepte in de gevel. Op de hoek met de Vinkenlaan wordt dit spel optimaal gespeeld door op de begane grond een getrapte uitsnede te maken die op de verdiepingen daarboven geleidelijk wordt opgevuld. Hierdoor ontstaat niet een fraai hoekaccent, maar ook wordt hiermee een mooie zichtlijn gecreëerd tussen de Kwinkelier en het Vinkenplein met haar horecapaviljoen. Het open karakter van deze hoek zal de eyecatcher van het nieuwe Vinkenplein worden.

reclame
De plint van het hele gebouw is voorzien van puien waarin het bovenste paneel gereserveerd zal blijven voor reclame. Daarnaast zullen haaks op de looprichting eenduidige reclameborden worden aangebracht. Het regisseren en handhaven van de reclame-uitingen zal in sterke mate bijdragen aan het chique karakter dat wij voor ogen hebben.

horecapaviljoen
Het Horecapaviljoen voegt zicht subtiel in de vormentaal van de pleininrichting. Het paviljoen is ontworpen in metaal, glas en hout. De druppelvormen van het groen zijn overgenomen in de vorm van het dak en de vloer van het paviljoen waardoor het optimaal wordt verbonden met het plein. Het transparante karakter heeft een sterke uitnodigende werking en zal bijdragen aan een levendig plein waar je het hele jaar prettig kunt vertoeven.

[codepeople-post-map cat=”15″]

 

usselerweg | enschede

5 woningen | enschede | opdrachtgever: de woonplaats | aannemer: Klaassen vastgoedontwikkeling | design & construct [niet gerealiseerd]

Kenmerkend voor de Usselerweg is de grote samenhang in de gevarieerde bebouwing. Wisselende kaprichtingen op bakstenen gevels welke zijn voorzien van soms rijke detaillering.

In ons ontwerp hebben wij dit karakter voortgezet door ook gebruik te maken van de voor de wijk zo kenmerkende rode bakstenen en rode dakpannen.

De woningen zijn zowel straat- als tuingericht georiënteerd. De woonkamers van de eindwoningen zijn herkenbaar door de grote kozijnen met lage vensterbanken. De tussenwoningen zijn met de keuken aan de straat gelegen. De hogere kozijnen krijgen hier een verticaal accent door witgeschilderde kaders. De middelste woning onderscheid zich duidelijk door de in de wijk veel voorkomende dwarskap. Om dit te accentueren is hier gekozen om de woning geheel wit te schilderen.

De gevel is daarnaast verrijkt met enkele authentieke details zoals bijvoorbeeld de horizontale goten, verticaal metselwerk tussen de voordeuren en een bloembak aan de gevel van de middelste woning in stijl van de goten.

[codepeople-post-map cat=”9″]

 

blaricummermeent | blaricum

13 eengezinswoningen | blaricum | opdrachtgever: het gooi en omstreken, klaassen | aannemer: klaassen

In deelgebied B van de Blaricummermeent is de uitgifte van gronden door de Gemeente gestart. Het Gooi en Omstreken zal aan de Stroomzijde grond kopen om grondgebonden woningen te realiseren.

Nieuwbouw van 13 eengezinswoningen
In januari dit jaar (2014) heeft Het Gooi en Omstreken 4 ontwikkelende bouwers gevraagd een ontwerp te maken voor een perceel aan de Stroomzijde. Het plan van Klaassen en loko architecten is tot winnaar van de selectie uitgeroepen. Er zullen 13 eengezinswoningen in 3 blokken worden gebouwd. De woningen worden modern, ruim, maar vooral ook zeer energiezuinig.

 

[codepeople-post-map cat=”9″]

singelkwartier | arnhem

34 rijwoningen | arnhem | opdrachtgever: klaassen vastgoedontwikkeling | [niet gerealiseerd]

Het plangebied is gelegen aan de rand van het Singelkwartier in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. De vormgeving van de 34 woningen refereert op eigentijdse wijze naar de baksteenarchitectuur van de Amsterdamse school en Pieter Kramer. Dit uit zich onder andere in de toepassing  van keramische dakpannen op dak en gevel waardoor een afwisselend straatbeeld ontstaat. De straatnamen maken een karakteristiek onderdeel uit van de hoekbebouwing. Hiermee wordt een praktische aanduiding gecombineerd met een historische verwijzing naar de typografische rijkdom van de Amsterdamse School architectuur.

[codepeople-post-map cat=”9″]