transvaalstraat

Vanaf half augustus 2020 start De Variabele met de renovatie van de 53 eengezinswoningen in de Transvaalstraat. De woningen krijgen o.a. dak en spouwmuur isolatie, nieuwe (kleur) dakpannen en verbeterde mechanische ventilatie met CO2 melder.  Na de renovatie hebben de bewoners allemaal een energiezuinige, warme, comfortabele woning met energielabel A (nu F).

Wat gaan we doen

Dak

  • Dakisolatie, nieuwe dakpannen (donkergrijs), dakgoten, regenpijpen en aanpassing van de dakranden van de woningen.
  • We vernieuwen de bestaande dakramen.
  • We vervangen de dakbedekking van de bergingen.

Gevel

  • Spouwmuurisolatie
  • HR++ glas in bovenlicht woonkamer, met ventilatierooster
  • Reparatie van het voegwerk bij enkele zijgevels, de bergingen en de keermuren in de tuin.
  • Reparatie en schilderwerk van de betonranden boven de slaapkamerramen aan de achtergevel van de woningen.

Ventilatie

  • Aanbrengen CO2-sensor aan het ventilatiesysteem in de woonkamer en de hoofdslaapkamer

Een optie voor de bewoners is een vaste trap naar de zolder.

Energie zuiniger en lagere lasten

Na deze renovatie met het isolatiepakket hebben de bewoners een meer comfortabele en energiezuinige woning. Gemiddeld maken de woningen maar liefst 5 stappen naar energielabel A.

nocturne nijmegen

groot onderhoud 77 appartementen | Nijmegen | opdrachtgever: de variabele iov talis | aannemer: de variabele

Binnenkort wordt in navolging van de Aubade en Maas Waal Staete gestart met het groot onderhoud van de Nocturne. In opdracht van de Variabele is dit de laatste van de drie flats van Talis die in de wijk Neerbosch worden aangepakt. Het ontwerp toont grote verwantschap met de eerste twee flats. Bijzonder aan dit ontwerp is de integratie van de vleermuiskasten. Op subtiele wijze zijn deze kasten verwerkt in het patroon van de nieuwe gevelbekleding.

 

Neerbosch-Oost nijmegen

Daken van flats
vol zonnepanelen’

Drie grote flats in Neerbosch-Oost, met in totaal 224 woningen,
krijgen een enorme opknapbeurt. Ze worden niet alleen mooier
en comfortabeler, de woningen worden daarnaast flink
energiezuiniger. Het label van de woningen gaat van label G
naar label A en B. De daken komen helemaal vol te liggen met
zonnepanelen. Het onderhoud wordt uitgevoerd zonder
huurverhoging voor de bewoners.
De flat aan de Aubadestraat, de toegangsweg naar de wijk, is
inmiddels klaar. De tweede flat, aan de Symfoniestraat, is nu aan
de beurt. Volgend jaar volgt de laatste flat aan de
Nocturnestraat.

Uitstraling

‘In totaal investeren we 10 miljoen euro’, vertelt technisch
projectleider Floor Schoenmakers. ‘Voor de labelsprong doet
Talis allerlei aanpassingen in de woning, zoals isoleren en het
installeren van een individuele cv-ketel. Hierdoor zal de
energierekening een stuk lager worden. Daarnaast worden de
badkamer, leidingen, het toilet en de radiatoren vervangen. En
de buitengevel wordt gerenoveerd en geïsoleerd. Ook wordt de
hoofdentree vergroot en worden alle balustraden vervangen.
De gebouwen krijgen zo een totaal nieuwe uitstraling.’
Het bedekken van de daken met zonnepanelen is prijzig, in totaal
zo’n 200.000 euro. Maar Talis kan dit onder meer betalen met een
subsidie van de gemeente Nijmegen. Floor: ‘Uit de opbrengst
van de zonnepanelen worden de elektriciteitskosten voor
algemene voorzieningen betaald, zoals de lift en verlichting.
De bewoners betalen hier straks nauwelijks nog iets voor.

uit: bewonersblad “Talis Thuis” november 2016

 

de muts | wijchen

renovatie 84 appartementen | wijchen | opdrachtgever: de variabele iov talis | aannemer: de variabele | design & construct prijsvraag [niet geselecteerd voor uitvoering]

“de muts” in Wijchen is een een stoer appartementengebouw uit de jaren tachtig. Talis heeft voor dit complex een design & constructselectie uitgeschreven voor het groot onderhoud en kleine aanpassingen aan het gebouw. Hierbij stond naast de verduurzaming het beperken van overlast en omgang met de bewoners centraal. Ons plan is helaas niet geselecteerd in de selectieprocedure, een ander plan zal worden gerealiseerd.

entree 2 - oudentree 1

achterzijde

[codepeople-post-map cat=”10″]

de aubade | nijmegen

Er wordt al een tijd hard gewerkt door de Variabele, maar nu wordt het aan de buitenkant ook zichtbaar. De kopgevels van de Aubade in Nijmegen worden geïsoleerd en transformeren tot een gebouw van deze tijd.

aubadestraat02 HOEK RECHTSVOOR

maas waal staete | nijmegen

renovatie 77 appartementen | Nijmegen | opdrachtgever: de variabele iov talis | aannemer: de variabele

Vandaag is voor een volle zaal bewoners het renovatieplan voor de flat ‘maas waal staete’ gepresenteerd. Het is het tweede complex uit een reeks van 3 dat aangepakt wordt in de wijk Neerbosch in Nijmegen. De werkzaamheden aan de ‘Aubadeflat’ zijn momenteel in uitvoering en later dit jaar zal ook het plan voor de ‘Nocturne’ worden gemaakt.

De presentatie leverde veel enthousiaste reacties op van de bewoners die vooral erg gecharmeerd zijn van de aangepaste entree.

aubadestraat | nijmegen

renovatie 70 appartementen | Nijmegen | opdrachtgever: de variabele iov talis | aannemer: de variabele

De 70 sociale huurappartementen aan de Aubadestraat staan er ruim 40 jaar. Groot onderhoud aan de appartementen was nodig om ook de komende 25 jaar prettig te kunnen blijven wonen. Maar dat niet alleen: Opdrachtgever Talis wilde energiezuinige, comfortabele en veilige woningen.

Het groot onderhoud begon in februari 2016 en is november 2017 afgerond.

Labelsprong
De appartementen hebben nu energielabel B. Dit is goed voor het milieu én het kan ervoor zorgen dat bewoners minder energie verbruiken en daardoor lagere maandlasten hebben. Voor deze ‘labelsprong’ waren niet alleen aanpassingen in de woningen nodig, maar ook aan de gevel. . Alle werkzaamheden  zijn uitgevoerd zonder huurverhoging.

De aanpassingen:

  • Vervangen collectieve verwarmingssysteem op het dak voor individuele cv-ketels in elke woning. Ook leggen we een mechanisch ventilatiesysteem aan
  • Vervangen radiatoren en leidingen
  • Asbestsanering
  • Vernieuwen badkamer en toilet
  • Schilderwerk
  • Gevelonderhoud
  • Nieuwe balustraden
  • De entree is compleet vernieuwd