sloop gestart voor nieuwbouw 76 appartementen

Gisteren startte Auke Jacobs, teammanager Vastgoedprojecten Mooiland, op symbolische wijze de sloopwerkzaamheden van het kantoorpand Rijnstraat 4 in ’s-Hertogenbosch. Zegers Bouw B.V. gaat in opdracht van Mooiland het pand slopen en bouwt hier een appartementencomplex met 76 sociale huurappartementen voor terug. Het complex is gasloos, energiezuinig en met veel aandacht voor natuurinclusieve maatregelen ontworpen door loko architecten.   

Verduurzaming 140 appartementen Nijmegen

De Variabele is in opdracht van Talis gestart met de verduurzaming van 140 appartementen in de Nijmeegse benedenstad. De complexe bouwmassa dwong een gedegen detaillering van de dakranden en goten af. Het is gelukt om ondanks de bouwkundige diversiteit een rustig eindbeeld te ontwerpen dat recht doet aan de karakteristieke vormgeving van het complex dat onderdeel uitmaakt van het beschermde stadsgezicht van Nijmegen. De verhoging van de dakrand is vormgegeven in een terug liggende dakrand welke uitgevoerd wordt in donkere zinken gevelbekleding. Een eindbeeld dat enthousiast werd ontvangen door de monumentencommissie.

Bosvilla

In het ontwerp van deze villa staat de aansluiting op de bosrijke omgeving centraal. Het energie neutrale volume is optimaal afgestemd op het aanwezige groen. Hierdoor wordt zo min mogelijk ingegrepen in de aanwezige natuur en is de tuin in alle leefruimtes voelbaar. Binnenkort wordt het plan besproken in de welstandscommissie, nu nog even alleen beelden van het interieur. later volgen meer beelden…

Hoogste Punt Aaron

Het hoogste punt van het nu nog enige gebouw in Hof van Holland (Nijmegen-Noord) is bereikt. Plegt-Vos bouwt hier in opdracht van Talis woonzorggebouw Aaron met 91 appartementen. Dit gebouw is bedoeld voor vitale ouderen, ouderen met een zorg- en ondersteuningsvraag én jongvolwassenen met een beperking. Eind dit jaar is het duurzame gebouw klaar. Dan wonen vitale en minder vitale bewoners hier bij elkaar, vlak bij alle voorzieningen die in de tijd daarna in dit gebied er bij komen. Hof van Holland wordt een levendig gebied.

foto: william moore

Rijnstraat Den Bosch

Er wordt al een tijdje hard gewerkt aan de transformatie van Rijnstraat 10 in Den Bosch. Het kantoorgebouw wordt door Zegers Bouw verbouwd tot 36 sociale huurwoningen voor Mooiland. Op het moment zijn we druk bezig met de technische uitwerking van het ontwerp van de naastgelegen nieuwbouw. Hierin zullen 76 huurappartementen worden gerealiseerd. Ook dit pand zal door Zegers Bouw voor Mooiland worden gerealiseerd. De hele ontwikkeling is in handen van de Vries Ontwikkeling.

Op de nieuwe impressies zijn beide projecten mooi in één beeld gevangen.

Aaron groeit!

De 91 appartementen in Lent krijgen vorm op de nu nog kale vlakte van Hof van Holland. Nog 1 verdieping en het bouwpakket van Plegt Vos is op hoogte. Normaal is het altijd een leuk moment als de steiger wordt weggehaald en het gebouw voor het eerst zichtbaar is. In Lent worden de gevelelementen volledig voorzien van beglaasde kozijnen en metselwerk geplaatst.

technisch weer

Het stond al even ingepland, maar vandaag in het zonnetje de voortgang bekeken van 2 mooie projecten. Vanochtend in ’s Hertogenbosch de voortgang besproken van de transformatie van het kantoor aan Rijnstraat 4. Zegers bouw heeft inmiddels de eerste balkons van de nieuwe appartementen aangebracht.

Vanmiddag in Lent was Aaron aan de beurt. Hier heeft Plegt Vos de eerste prefab elementen geplaatst.