start transformatie – Den Bosch

In opdracht van Mooiland is Zegers Bouw bv gestart met de werkzaamheden om het kantoorpand aan de Rijnstraat 10 in ’s-Hertogenbosch te transformeren naar een wooncomplex met 36 duurzame, sociale huurappartementen. Bart Kivits, directeur Vastgoed: “Het pand heeft een bijzonder mooie ligging aan het water de Aa en beschikt over een open entree en een ruimtelijke hal. Dit is de erfenis van de voormalige indeling als kantoorpand. Wij houden de bestaande structuren van het pand zoveel mogelijk intact”.

groene koppen

In het programma “Groene Koppen” van Omroep Gelderland, gaat Harm Edens op zoek naar de groene pioniers in onze regio. Zestien weken lang rijdt Harm in zijn elektrische auto door de provincie, in een zoektocht naar mensen die aan de slag zijn gegaan om hun omgeving beter en duurzamer te maken. 

In de uitzending van 25 november zijn de toekomstige bewoners van een duurzame bungalow Nijmegen Noord uitgebreid aan het woord. Het zeer duurzame ontwerp van loko architecten is op dit moment in aanbouw. Hierbij is het staalframe skelet nu goed te zien. Aannemer KG staalframebouw komt ook aan het woord om meer te vertellen over deze bouwmethodiek.

Voor loko architecten is het ontwerpen van duurzame gebouwen inmiddels net zo vanzelfsprekend als het maken van een waterdicht gebouw, maar het blijft nodig om aandacht te vragen voor de onwikkelingen in bouwsystemen, installaties en materialen die steeds meer invloed hebben op het ontwerp. Door hier slim gebruik van te maken hoeft duurzaam niet duur te zijn.

Deze uitzending van groene koppen is vanaf woensdag 25 november om 17.30u te zien bij Omroep Gelderland via deze link.

woning aan het water goedgekeurd

Gisteren is dit plan voor een vrijstaande woning aan het water gepresenteerd aan de welstandscommissie. Erg fijn voor de opdrachtgever dat het ontwerp zo goed ontvangen is en dat we zonder aanpassing verder kunnen met de verdere uitwerking.

binnenkort volgt meer informatie

Wonen op de Enk gestart

Deze week heeft Kalliste de koop- en aannemingsovereenkomst van bouwnummer 33 getekend.
Daarmee zijn alle woningen van het project Wonen op de Enk in Zutphen verkocht!

Alle persoonlijke woonwensen van de kopers zijn inmiddels verwerkt en Giesbers is inmiddels begonnen met de grondwerkzaamheden. De verwachte oplevering van de woningen staat gepland voor halverwege 2021.

In Wonen op de Enk worden in totaal 29 woningen gerealiseerd: 7 vrijstaande woningen en 22 tweekappers.

AFGELAST IVM CORONA zaterdag 3 oktober: Nijmeegse nacht van de ommetjes

Helaas is de bijeenkomst afgelast ivm de aangescherpte coronamaatregelen. Er wordt gekeken naar een ander moment waarop de bijeenkomst eventueel kan worden ingehaald.

De Nijmeegse nacht van de ommetjes staat deze keer in het teken van: “Wederopbouw, Verbinding!”. Dit jaar zijn er 17 verschillende ommetjes in verschillende delen van Nijmegen. Bij de locatie “Ooijsche Schependom: “Theatraal met staal” zal loko architecten ook aanwezig zijn om geïnteresseerden te vertellen over de transformatie van de oude smederij tot theaterwerkplaats. Aangezien het maximum aantal deelnemers beperkt is, zul je je moeten aanmelden via de website.

Transformatie kantoorpand naar 36 appartementen in ‘s-Hertogenbosch

Op donderdag 20 augustus ondertekenden Bart Kivits, directeur Vastgoed Mooiland, Rob de Vries, directeur De Vries Ontwikkeling B.V. en Johan Staring en Evert Schipper, directeuren Zegers Bouw B.V. de Design & Build overeenkomst voor het project Rijnstraat 10. Met deze overeenkomst gaf Mooiland opdracht om het kantoorpand naar het ontwerp van Loko architecten om te bouwen tot 36 sociale huurappartementen. De appartementen zijn gasloos, energiezuinig en variërend in grootte van 45-90 m2.  

Comfortabel en duurzaam

De hoofdstructuur van het pand en de bestaande structuren blijven zoveel mogelijk intact. Zo bouwen we het complex kostenbewust om. Er worden grootschalige ingrepen gedaan om het comfort voor de bewoners en de energieprestatie van het gebouw te verbeteren. De buitenzijde krijgt nieuwe kozijnen met HR++ glas en de gevel wordt beter geïsoleerd. Het gebouw wordt gasloos. Ieder appartement krijgt een individuele combi-warmtepomp voor verwarming en warm water op basis van ventilatielucht. Op het dak komen zonnepanelen en zo wordt duurzame energie opgewekt. Alle appartementen krijgen een individuele buitenruimte. Naar verwachting start de transformatie in oktober 2020. De oplevering van het complex staat gepland in juli 2021.  

Voorbereidingen voor Rijnstraat 4 in volle gang

Het naastgelegen pand aan Rijnstraat 4 wordt gesloopt. Hier komt een nieuwbouwcomplex van 60-75 sociale huurappartementen van circa 65 m2 waarvoor Loko architecten ook het ontwerp maakt. De planontwikkeling hiervan is in volle gang. Naar verwachting start de sloop/nieuwbouw medio 2021.