landmark

landmark

kantoor, showroom, werkplaats | roermond | opdrachtgever: goldewijk | design & construct aanbieding

De bouwlocatie van dit bedrijfspand is gelegen aan de snelweg. De karakteristieke hoogbouw manifesteert zich sterk en torent hoog boven de omliggende bebouwing uit. Het lage volume refereert naar het naastgelegen talud voor het viaduct. Dit wordt versterkt doordat het langzaam oplopende dak volledig als vegetatiedak is uitgevoerd. Het is één van de weinige duurzame onderdelen die heel nadrukkelijk zichtbaar is. Andere duurzame toepassingen in het gebouw hiervan zijn o.a.: betonkernactivering, grijswatercircuits en voorzieningen om in de eigen energiebehoefte te voorzien.

 

Kenmerkend zijn de cortenstalen volumes die aan de betonnen kern zijn opgehangen. Hierin zijn diverse publieksfuncties ondergebracht. Door de plaatsing en de uitvoering van de volledig glazen eindwand bieden deze ruimten een spectaculair uitzicht over de landerijen aan de overzijde van de snelweg.

impressie

betonkern met glasgevel

Share Button