verduurzaming Hengstdal | nijmegen

verduurzaming 236 woningen | Nijmegen | opdrachtgever: klok iov de gemeenschap | aannemer: klok

In de Nijmeegse wijk Hengstdal vind in drie fasen een grote verduurzamingsslag plaats van de woningvoorraad van woningcorporatie de Gemeenschap.

[codepeople-post-map cat=”10″]

 

zandse plas 13 lent

vrijstaande woning | Lent | opdrachtgever: L + J | aannemer: Jansen & van Ralen | gerealiseerd

Aan de Zandse plas in Lent is deze klassieke woning met optimaal zicht op het water gebouwd.

park waaijenstein nijmegen noord

vrijstaande woning | oosterhout | opdrachtgever: M+E | niet gerealiseerd

Bij het ontwerp van deze woning in Oosterhout is optimaal gebruik gemaakt van de locatie (loko). De woning is gelegen aan de rand van park Waaijenstein. Voor een optimaal zicht op dit park met behoud van privacy is het woonniveau een halve verdieping opgetild. De ruimte onder de woning wordt gebruikt voor de stalling van de auto’s zodat zij ook het uitzicht niet belemmeren.

[codepeople-post-map cat=”18″]

park waaijenstein 14 nijmegen noord

vrijstaande woning | oosterhout | in uitvoering | opdrachtgever: DR | aannemer: Jansen en van Ralen

Tegenover park Waaijenstein in Oosterhout is deze vrijstaande woning ontworpen. De klassieke hoofdvorm wordt gebouwd met hoogwaardige materialen in een heldere gevelcompositie.

bergstraat lent

verbouwing vrijstaande woning | lent | in uitvoering | opdrachtgever: A+F | aannemer: maas & waal bouw

Binnenkort wordt gestart met de verbouwing van deze fraaie vrijstaande woning in Lent.

Murciastraat 29 lent

vrijstaande woning | lent | gerealiseerd | opdrachtgever: A+M | aannemer: Jansen en van Ralen

Eind 2018 is deze derde woning aan de Murciastraat in Lent opgeleverd. Door de grote hoekkozijnen is een optimaal contact met de straat.

[codepeople-post-map]

kopseweg 9e nijmegen

vrijstaande woning | nijmegen | opdrachtgever: b+a | aannemer: in eigen beheer | gerealiseerd

Op één van de mooiste locaties van Nijmegen zijn onlangs 5 kavels verkocht voor de bouw van vrijstaande woningen. De kavels grenzen aan het Kops Plateau, een plek vol historie.

Op het Kops Plateau zijn sporen gevonden van menselijke activiteiten die 4000 jaar teruggaan in de tijd: een cultusplaats, grafheuvels en urnen uit de midden-bronstijd. In de Romeinse tijd maakte het Kops Plateau deel uit van de Romeinse rijksgrens. Uit opgravingen is gebleken dat op het terrein een belangrijke Romeinse commandopost was gevestigd waaronder een Romeinse villa (praetorium). Tijdens de Tweede Wereldoorlog stond op het plateau een Duitse FLAK-batterij (luchtafweergeschut) en na de oorlog, in 1946, werden op het plateau noodwoningen gebouwd voor gezinnen die tijdens de bombardementen hun huis waren verloren. Tussen 1986 en 1995 hebben archeologen ¾ van het terrein opgegraven waarbij ongeveer 500.000 (delen van) objecten zijn gevonden. bron: website stichting kops plateau

Uitgangspunt bij het ontwerp van de woning is de symbiose van de woning en zijn natuurlijke omgeving. De gevel vormt in feite een coulisselandschap binnen de beboste omgeving. Door een sterke belijning van horizontale metselwerk wordt de suggestie gewekt dat de woning in feite zweeft tussen de bomen. Dit effect wordt versterkt door de lange dunne horizontale bakstenen en de verticale houten belijning die aansluit bij de omliggende bomen.

[codepeople-post-map]

nocturne nijmegen

groot onderhoud 77 appartementen | Nijmegen | opdrachtgever: de variabele iov talis | aannemer: de variabele

Binnenkort wordt in navolging van de Aubade en Maas Waal Staete gestart met het groot onderhoud van de Nocturne. In opdracht van de Variabele is dit de laatste van de drie flats van Talis die in de wijk Neerbosch worden aangepakt. Het ontwerp toont grote verwantschap met de eerste twee flats. Bijzonder aan dit ontwerp is de integratie van de vleermuiskasten. Op subtiele wijze zijn deze kasten verwerkt in het patroon van de nieuwe gevelbekleding.

5-detail-vleermuiskastennocturne

rechtsvoor

[codepeople-post-map cat=”10″]

 

de watertuin zoeterwoude

24 twee-onder-één-kapwoningen | zoeterwoude | opdrachtgever: kalliste | aannemer: giesbers | design & construct prijsvraag

Op 10 november jl. is de gunning van het project Verde Vista Plas aan Kalliste Woningbouwontwikkeling definitief geworden. Kalliste ontwikkelt en realiseert 24 twee-onder-één-kapwoningen met een hoge GPR-score gelegen aan de Stadhouderslaan te Zoeterwoude. Het project ‘Wonen in de Watertuin’ is aan de achterzijde aan de toekomstige Verde Vista Plas gelegen.

In het coalitieakkoord is duurzaamheid een belangrijke speerpunt van de gemeente Zoeterwoude. In het project Verde Vista Plas wil de gemeente haar groene en duurzame imago handen en voeten geven. Een hoge GPR-score en een bijdrage aan de lokale biodiversiteit zijn daarom onderdeel van het project ‘Wonen in de Watertuin’.

Het project is een voortvloeisel uit het project W4: de aanleg van de verdiepte en verlengde A4 onder de Oude Rijn, en onderdeel van het stedenbouwkundig plan Verde Vista Meerburg. Het project ‘Wonen in de Watertuin’ is aan de achterzijde aan de toekomstige Verde Vista Plas gelegen. In het water worden diverse natuureilandjes gerealiseerd. Het wijkje heeft aan één zijde speelgelegenheid voor kinderen en aan de andere zijde een groenstrook tegenover de bestaande woningen van de Stadhouderslaan.

[codepeople-post-map cat=”9″]