wonen aan het water

Loko staat voor locatie… niet zo vreemd dat voor de 76 appartementen in Den Bosch dan ook de locatie als inspiratie is gebruikt voor het ontwerp van de balkons.

Er is gekozen voor een dichte balustrade vanwege de geluidsbelasting van de Rijnstraat en de wind op de hogere verdiepingen. Om optimaal van het uitzicht te genieten is voor glas gekozen.

De bovenzijde is volledig transparant en wordt ondoorzichtig bij de balkonvloer. Dit is gedaan door een print die voor deze locatie door Loko is ontworpen. Het is een patroon van een rietkraag die verwijst naar de relatie met het water.  

mockup glasplaat in fabriek

start bouw 76 appartementen De Oever

In Den Bosch is de week goed begonnen met de feestelijke start bouw van 76 sociale huurwoningen. Wethouder Roy Geers, Bart Kivits van Mooiland en ontwikkelaar Rob de Vriens hebben gezamenlijk de bekisting geplaatst voor de fundering op de plek gehesen.

Rond de zomervakantie kunnen we voor het eerst genieten van het uitzicht vanaf de elfde verdieping!

erf woerdsestraat

2 vrijstaande, 2  twee-onder-één-kapwoningen, 2 tiny houses | lent | opdrachtgever: r+r |

Aan de Woerdsestraat in Lent wordt het erf van de oude tuinderswoning opnieuw ingericht.

De bestaande woning is inmiddels gerenoveerd, de achterliggende schuur zal transformeren tot een dubbele woning met tuin aan de plas. Iets noordelijker komt op de rand van de plas een vrijstaande woning. Aan het centrale erf zal een lang bouwvolume ruimte bieden aan een berging en 2 tiny houses.

Welstand akkoord Villa | Nijmegen

Het sculpturale ontwerp voor deze villa in Nijmegen is met complimenten ontvangen door de commissie beeldkwaliteit.

De woning voegt zich met respect in de groen omgeving. Door insnedes in het volume te maken ter plaatse van bestaand groen ontstaat optimaal contact vanuit de woning met het omliggende bos. Vooral aan de achterzijde is de woning maximaal transparant om het zicht op het bos te optimaliseren

Het ingetogen materiaalgebruik van glas, hout en tegels met een natuurlijke nuance versterkt de subtiele inpassing in de natuur. Het respect voor de natuurlijke context zal natuurlijk ook in de uitwerking voortgezet waarbij energieneutraal wonen het uitgangspunt is.

Hergebruik centraal voor nieuwe entree Talis | Nijmegen

Het is misschien nog wat moeilijk voor te stellen, maar dit sloophout gaat een nieuwe gevel worden. Waarom zou je nieuw hout gebruiken als er voldoende sloophout beschikbaar is?

De Variabele is momenteel druk bezig met het verbouwen van een kantoorpand aan de boekweitweg in Nijmegen voor Talis.
Aan de buitenzijde zal dit vooral zichtbaar worden door de spectaculaire nieuwe entree.
De verschillende segmenten van het sculpturale portaal zullen worden bekleed met sloophout dat in verschillende kleuren en lengtes zal worden aangebracht.

Er wordt oud kozijnhout gebruikt dat enkel op lengte zal worden gezaagd. Door het hout in verschillende richtingen te plaatsen ontstaat door de profielvorm een spannende gevel met een fraaie textuur.

Door deze werkwijze blijft niet alleen de historie van het bouwmateriaal zichtbaar. Ook wordt er niet onnodig veel energie verspild aan de verwerking.

vrijstaande woning

vrijstaande woning | … | opdrachtgever: anoniem

Een helder ontwerp waarbij het bouwvolume aan de voor- en achterzijde is voorzien van een “poort”. Deze poorten hebben wisselende functies; enerzijds ontstaat een praktische overkapping, anderzijds vormt het een natuurlijke zonwering en afscheiding van de verschillende functies in de tuin.

staalconstructie demo-fabriek | Zelhem

In Zelhem is Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers gestart met de nieuwe demo-fabriek voor het eigen beheer ontwikkelde isolatieproduct Airofill.

De komende maanden wordt er hard gewerkt om het gebouw en daarna de installatie voor de productie gereed te maken. De fabriek wordt volgens de laatste standaarden en “slim” gebouwd. Voorzien van vele sensoren en PLC’s zo kan de kwaliteit van Airofill Innovative Wall maximaal gemonitord worden. De fabriek is zo ontworpen dat er supplementen uit afvalstromen vanuit eigen werkzaamheden en eventueel derden, waaronder ook het hergebruik van Airofill Wall, toegevoegd kunnen worden. Door daarnaast het dak te voorzien van zonnepanelen én regenwater te gebruiken in het productieproces wordt zowel met Airofill als product, maar zeker ook met de fabriek bijgedragen aan duurzaamheid en circulariteit.

Demo-fabriek Airofill | Zelhem

Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers is een innovatief bedrijf. Momenteel wordt in Zelhem een nieuwe demo-fabriek voor het isolatieproduct Airofill gebouwd waar ook de afdeling techniek & innovatie gevestigd is

De komende maanden wordt er hard gewerkt om het gebouw en daarna de installatie voor de productie gereed te maken. De fabriek wordt volgens de laatste standaarden en “slim” gebouwd. Voorzien van vele sensoren en PLC’s zo kan de kwaliteit van Airofill Innovative Wall maximaal gemonitord worden. De fabriek is zo ontworpen dat er supplementen uit afvalstromen vanuit eigen werkzaamheden en eventueel derden, waaronder ook het hergebruik van Airofill Wall, toegevoegd kunnen worden. Door daarnaast het dak te voorzien van zonnepanelen én regenwater te gebruiken in het productieproces wordt zowel met Airofill als product, maar zeker ook met de fabriek bijgedragen aan duurzaamheid en circulariteit.

in uitvoering: Verduurzaming 150 appartementen | Nijmegen

In de benedenstad van Nijmegen wordt hard gewerkt aan de verduurzaming van ongeveer 150 woningen. De daken zijn opgedikt met nieuwe geïsoleerde dakelementen met een Rc-waarde van 6.0.

Op het eerste gezicht een eenvoudige opgave… Het gaat echter om een behoorlijk complex daklandschap dat onderdeel uitmaakt van het beschermde stadsgezicht van Nijmegen.
Er is gekozen om alle dakranden op een eenduidige manier te beëindigen met terugliggende zwarte zinken gevelbekleding. Deze subtiele toevoeging werd enthousiast ontvangen door de gecombineerde monumenten- en beeldkwaliteitscommissie van de gemeente Nijmegen.

Ook is het moment aangegrepen om in overleg met bewoners een nieuw kleurenschema voor het schilderwerk te maken.

Alle werkzaamheden worden door de Variabele voor Talis uitgevoerd.